Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС. Както

...
Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС. Както
Коментари Харесай

Кандидатирам се за президент на БФС, обяви Бербатов

Димитър Бербатов разгласи кандидатурата си за президент на БФС. Както е известно някогашният национал и екипът му работят за промяна на настоящето управление от няколко години насам. Бербатов съобщи, че няма желание да влиза в дискусия с останалите претенденти, които ще се появят, а ще желае да бъде в полемика с тях, с цел да се стигне до консенсус за почтено осъществяване на транспарантен конгрес. 

" След като се разгласи датата за конгреса е обикновено, както беше и предния път да разглася кандидатурата си за президент на БФС. Свикахме тази конференция и с цел да ви срещнем с част от нашите хрумвания ", стартира Бербатов, съобщи Спортал.

" Ние сме хората, които толкоз години се борим против това ръководство. Нормално е да има негативи и към нас. Целта ни е да се направи почтен конгрес, който да няма причина да се апелира. От нас в това число. Затова приканвам претендентите да се афишират към този момент, да покажат екипите си и да стартираме полемики за един транспарантен конгрес. От нас подсигурявам, че няма да кажем неприятна дума за никой от претендент президентите. Ние ще сме съсредоточени към нашите хрумвания и стълбове. Ще ни е забавно да забележим концепциите на другите, някъде ще се препокриват концепциите, другаде ще се разминават, само че всичко да бъде почтено ", сподели Бербатов.

" Ще диря среща с страната, на която ще прикани и другите претенденти да участват. С премиера, министъра на спорта, с цел да можем да изложим част от визията си да кажем, че след това ще търсим вашата помощ. Мисля, че това ще е позитивно за всички, с цел да се обсъдят ограниченията за футбола ", добави Бербатов.

" Постоянно вървят някакви клюки. Няма по какъв начин да се случи смяна в нашата настройка. Ние тримата със Стилиян и Мартин сме президенти. Аз държа на тази екипност, на приятелите си. Ако има проблем, го решаваме. Понякога се събираме ние тримата и вършим мини конгрес и дискутираме и взимаме решение. Аз държа на тяхната поддръжка и доверие. С тези клюки се стреми да се направи някакъв разкол, само че няма да стане. Може аз да съм лицето, само че всеки от нас президент. Всеки е надут и надменен в лицето на някой различен. Това са дребнотемия, с цел да се отклони тематиката. Знам ние защо се борим и какво желаеме да създадем. Ние водим борба против системата, която бе до момента. Винаги има разговор, постоянно има повишение на звук и разговор и постоянно се ражда отговорът ", разяснява Димиър слуховете, че може да бъде сменен от Стилиян Петров като претендент на екипа.

Бербатов направи и къса ретроспекция на част от програмата, която екипът му е изработил, като се учуди, че е бил упрекван, че няма създаден проект за ръководство. Димитър загатна, че програмата е учредена на три точки: бистрота, професионализъм и партньорство. Отново акцентира, че в случай че завоюва, ще желае да се вкара мандатност на президентите, като посочи готови промени, които да подтикват потреблението на български футболисти от родните отбори. Предвижда се бонусна система за налагане на млади играчи и ограничване на чужденците отвън Европейски Съюз до трима. Все отново има опция и за спомагателни сходни играчи против избрана такса, която да се употребява за развиването на школите и инфраструктурата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР