Димитър Бербатов няма да бъде вписан за президент на БФС

...
Димитър Бербатов няма да бъде вписан за президент на БФС
Коментари Харесай

Тодор Батков смята, че Търговският регистър няма да впише Димитър Бербатов за президент на БФС

Димитър Бербатов няма да бъде вписан за президент на БФС от Търговския указател, счита някогашният притежател на Левски Тодор Батков, който разяснява тематиката пред Sportal.

„ БФС е член на УЕФА и ФИФА - там също съществуват правила и тези процеси се наблюдават. Убеден съм, че регистърът ще откаже да впише решенията от конгреса от предходната седмица. Не имам вяра даже при обжалване това да има триумф “, сподели Батков.

Той също по този начин прикани спортният министър Радостин Василев да не се намесва директно в работата на БФС, тъй като по този начин рискува УЕФА да реагира с тежки наказания против българския футбол.

Тодор Батков съобщи, че законният президент сега би трябвало да е оня от 2018 година, тъй като това е последното решение на конгреса, което не бе обжалвано. С други думи - Борислав Михайлов. Адвокатът напомни, че мандатът на даден президент на БФС е от 4 години, само че в актуалната обстановка той би могъл да остане отпред най-малко още 3-4 години предвид на комплицираната правна обстановка, в която навлязохме.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР