Димитър Бербатов е извикан в полицията, съобщават спортни медии. Най-вероятно

...
Димитър Бербатов е извикан в полицията, съобщават спортни медии. Най-вероятно
Коментари Харесай

Димитър Бербатов привикан на разпит в полицията

Димитър Бербатов е извикан в полицията, оповестяват спортни медии. Най-вероятно по сигнал от Българския футболен съюз - БФС, за извършения от него и над 80 български клуба различен конгрес на БФС.

По-рано през днешния ден пред Българска национална телевизия Бербатов сподели, че конгресът е юридически легален и че единственият излаз от по думите му " неуместна обстановка " е провеждането на нов съединителен конгрес. Той добави, че чака мнението на ФИФА и УЕФА по проблема в българския футбол, както и реакцията на Министерството на спорта.

Бербатов показа, че чака доста футболни клубове да излязат на митинг. Десетки аматьорски тимове от цяла България към този момент се оповестиха срещу решението на Българския футболен съюз да изхвърли 104 свои членове. 62 от тях бяха изхвърлени поради поддръжката си към Димитър Бербатов в президентската борба във футбола ни и явяването им на различния конгрес, който голмайстор №1 на националния отбор организира.

" Клубовете се свързват с нас и имат право да апелират наказванията ", посочи Бербатов.

Според него клубовете не могат да бъдат осъдени по този Дисциплинарен устав на БФС.

Димитър Бербатов ще поддържа всички протестни дейности против актуалното управление на централата.

" Хората от БФС би трябвало да знаят, че с тези санкции си мислят, че ще санкционират клубовете, само че те ги сплотяват още повече. Онзи ден научих за митингите и аз ще поддържа такова нещо, тъй като става дума за непозволено наказване на клубове, които са членове на БФС.

Ще стачкуват преди или по време на мачовете, има доста клубове, които ще изкажат несъгласието си. Солидарността е най-важното за дребните клубове. Важното е да се покаже поддръжка към по-малките клубове.

Разбрахме, че ще се провежда митинг, който ще се състои в София. Аз поддържам, тъй като това е израз на всички клубове, които желаят да трансформират нещо. Да, аз поддържам, само че не ги провеждам ", сподели Бербатов.

И добави:

" Ние по принцип би трябвало да сме в Бояна, сега не можем да встъпим в служба, само че се надявам да стане и това. Омагьосан кръг, от който никой не печели. Затова единственото нещо е, един съединителен конгрес. Но когато изключиш 104 клуба, ти осакатяваш възможностите един човек да бъде определен ".

Според Бербатов, страната и БФС би трябвало да бъдат сътрудници в работата за повишение на качеството на родния футбол. Той показа, че няма да се откаже до момента в който не види позитивна смяна, като не е наложително тя да обвързвана с него.

Димитър Бербатов счита, че конгресът на 18 март, на който беше определен за президент на БФС от 76 клуба, е извършен почтено и съгласно законите. Той обаче не скри, че към момента чака решението на съда по импортираната подписка за осъществяване на избирателен конгрес, която екипът му събра.

" Ситуацията e неуместна, тъжна и разочароваща. Продължаваме да се борим с всички законови ограничения ", безапелационен бе Димитър Бербатов.

Относно така наречен конгрес на Бербатов, извършен на 18 март в НДК, той показа:

" За мен проблем няма, конгрес се организира. Конгрес не може да бъде анулиран, трябваше да се съблюдава законът, клубовете направиха по този начин, че да го спазим. Бездействието също е съучастничество.

Разбира се, че и на мен не ми е прелестно на конгреса на 18 март да дойдат единствено част от клубовете. Едно от първите неща, които би трябвало да направя, когато бъда вписан в Търговския указател, е да направя общ конгрес.

От БФС направиха всичко допустимо да не се случи конгрес. Затова беше такава броя, и аз желая залата да е цялостна ", съобщи Бербатов.

И добави:

" Всеки тим е в правото си да реши какво е положително за него и за българския футбол. Всеки има право на избор. Трябва един съединителен конгрес. Но би трябвало да бъде почтен и транспарантен. Да не се срамят, както беше на предишния ".

Бербатов съобщи, че не би приел пост в БФС, с цел да ръководи дружно с Борислав Михайлов.

Междувременно ЦСКА-София стартира митинг пред БФС против наложените им санкции за присъединяване в различния конгрес. Привържениците на ЦСКА-София обявиха, че ще повдигнат протестен палатков лагер пред централата ва БФС.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР