Димитър Бербатов даде пресконференция, на която говори са възникналата ситуация

...
Димитър Бербатов даде пресконференция, на която говори са възникналата ситуация
Коментари Харесай

Бербатов: БФС действа неправомерно. Над 3000 деца са спрени да практикуват футбол

Димитър Бербатов даде конференция, на която приказва са зародилата обстановка в българския футбол напоследък и изключването на редица аматьорски клубове от системата на футболния съюз.

" Неправилното изключване на клубове от БФС продължава. Когато се случват сходни неща, съм задължен да оповестя тези неща. Получава се един тип чистка. Ако уронване на престижа е, желанието да свикаш Конгрес, това е тирания. Те не ти разрешават да упражниш правото си на глас “, стартира Бербатов, представен от dsport.

„ Само клубове, които желаят такава смяна са изключвани последните месеци скрито. Без самите клубове да знаят, да им бъде обещано право на отбрана, скрито “, добави той.

Бившият голмайстор на Висшата лига сподели, че е имал среща с министъра на спорта: „ Имах среща с министъра на спорта и с министър-председателя Денков и приканвам министъра на спорта да вземе отношение по този въпрос ".

„ Говорим за непозволено изключване на клубове, които имат дилетанти спортисти и деца. Над 3000 деца са спрени да практикуват това, което обичат, а точно футбола поради желанието на хората, които ръководят футбола да запазят статуквото “, не е удовлетворен Бербатов от обстановката, която се получава в българския футбол.

„ Призовавам страната да вземе отношение по тези неща, изключително когато става въпрос за деца. Всички клубове са аматьорски клубове. Всички тези клубове молят към нас да създадем притежание това, което се случва сега “, прикани Бербатов.

„ Грубо тъпчене на устава на БФС. Най-пресният образец на тъпчене на разпоредбите е в Трета лига със Сливен. Вторият тим на Арда и Минерал Овощник играят бараж за влизане в Трета лига, Арда бие, само че се отхвърля. По правилниците Минерал Овощник би трябвало да влезе в по-горна група. В същия миг от по-горната група изпада Сливен и те би трябвало да си изпаднат. Тим като Арда се отхвърля, БФС връща Сливен и не позволява на Минерал Овощник. Грубо проявление на правилниците на футбола. Сливен са изиграли три мача досега – голова разлика 0:35. Това къде го има по света? Вчера играят и падат с 0:21. Това са образци, които би трябвало да бъдат показвани “, разяснява случая със Сливен той.

Бербатов обясни какво се случва: „ Аз съм задължен всички тези неща да ви ги кажа. Тук става въпрос за непозволено изключени клубове. Това е картинката, която се случва сега. Общо 140 клуба изключени, като имаме информацията, че се канят да изключат още клубове. Последните 40 клуба, че са изключени го съобщихме ние. Те схващат от регистъра на Министерството на спорта. Те не знаят какво се случва. Не им е обещано правото да се защитят. Чистка! “.

„ Ние желаеме да имаме почтен дуел, а той толкоз време не се случва. Паралелно с това се случват още доста други неща. Продължаваме и се борим по линията на закона “, закани се Бербатов.

Бившият състезател на Манчестър Юнайтед помоли: „ Бих желал страната да даде мнение, защото дава лиценз на БФС и може да попита какво се случва. Вече ситуацията е нетърпимо и от това страдат най-много аматьорските клубове. Призивът ми на няколко пъти го споделих и се надявам да бъда чут “.

„ Те не спомагат на мен. Трябва да е тъкмо, ясно и правилно. Министерството на спорта и министъра би трябвало да защитят интереса на клубовете. И на слепия човек му е ясно, че става въпрос за чистка. Ние сме длъжни да го покажем кой го прави. Министерството на спорта би трябвало да вземе под внимание, че са изключени толкоз огромен брой клубове “, добави претендентът за президент на БФС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР