Димчо Петров е на 33 години, роден и израснал в

...
Димчо Петров е на 33 години, роден и израснал в
Коментари Харесай

Димчо Петров, „Браво Пловдив”: Улици, тротоари, поддържани зелени площи – това искат хората в „Западен”

Димчо Петров е на 33 години, роден и израснал в Пловдив.  Инженер по компютърни системи и технологии, а сега е докторант в направление компютърни науки.  Работил е в частния бранш за няколко огромни интернационалните компании. След това е бил зам.-кмет на регион „ Южен ” при Борислав Инчев, а през последния мандат зам.-председател на Общинския съвет в Пловдив.
Прочетете още
На изборите на 29 октомври е претендент на „ Браво, Пловдив ” посредством „ Българска прогресивна линия ” за кмет на регион „ Западен

-Г-н Петров, претендент сте за регион „ Западен ” от „ Браво, Пловдив ”, вие живеете в региона, за какво приехте тази номинация и кои са най-големите проблеми на региона?

-Именно тъй като пребивавам там одобрих тази номинация. Познавам региона като дланта на ръката си, ежедневно се виждам с хора, които споделят своите  терзания и  проблеми. До момента съм обиколил целия регион, като не ме изненадва, че жителите желаят напълно обикновени неща, които би трябвало да са даденост. Става въпрос за скамейка пред блока им, която да не е счупена, окастрени клони, с цел да не падат по тях и имуществото им, тротоари в обикновено положение, проходими улици, чисти и зелени междублокови пространства.

За всичко това доста от хората са подавали сигнали до районния кмет, само че по този начин и никой не им е обърнал внимание.  На първо място би трябвало да се решат тези проблеми, като не просто  „ минем ” една ръка, а да има надзор и поддръжка целогодишно.

-Район „ Западен ” е много друг,  в него има пет квартала, като всеки от тях си има своята специфичност и проблеми. Какво предвиждате там?

-Както казахте всеки квартал има своите специфики, само че проблемите не са толкоз разнообразни.  В Прослав да вземем за пример има няколко неща, които тормозят хората. Там може да се каже, че има най-голяма потребност от вложения в уличната мрежа, тъй като е извънредно остаряла, като се стартира от пътищата, до тротоарите. Изградената пасарелка също основава неприятности на локалните.

В така наречен остарял Смирненски обстановката е сходна, само че да вземем за пример там  има голям брой междублоковите пространства, които не са в положително положение.  Те би трябвало да са зелени площи, само че в действителност са кални петна.  От моите обиколки виждам хора, които желаят сами да си поддържат тревните  площи, само че нямат тази опция, тъй като няма и поливни системи. Отделно там непрекъснато паркират коли, вдигайки прахуляк, който дишаме ние и нашите деца.

-„ Западен ” към момента е най-зеленият квартал на Пловдив, който обаче се застрои извънредно доста в последните  години. Това ще докара още повече проблеми в региона, по какъв начин може да се ограничи това строителство?

- Пловдив като град има опция да се уголемява в южна и западна посока. Това е и повода за толкоз интензивно строителство,  което обаче е изпуснато. Трябва да се вкара ред в строителството, като прецизно се съблюдават законите и нормативната уредба.  Голямото строителство ще докара до липса на паркоместа, като ще има и дефицит тук-там в детските градини и ясли в кратковременен проект.  За това планувам най-малко по една детска градина и ясли, защото  проблемите би трябвало да се вземат решение преди да се случат, а не когато се появят.

Ново учебно заведение към мол Пловдив също би трябвало да се построи, тъй като там се заселват от ден на ден младежи.

Същото се отнася и за паркингите.  Да, новите жилищни комплекси са със 100% обезпечено паркиране, само че знаете, че множеството фамилии имат по 2 коли. Така на комплекс със 100 жилища, още 100 коли отиват за паркиране по улиците.  За това би трябвало да се възнамеряват и нови паркинги, само че освен към новите жилищни квартали, а на всички места където недостигат, а в съвсем целия регион това се случва.

-Братската могила е едно от местата, които от години е подценявано, какво мислите за тази зона?

-Със сигурност тя би трябвало да се интегрира като част от живота на регион „ Западен ”. Аз имам визии за тази зона, само че считам, че би трябвало да има публично разискване по този въпрос. Хората би трябвало да кажат какво желаят да се случи там,  защото те ще са ползвателите – дали места за отдих,  фестивална зона или друго. Това е спор, който би трябвало да се организира. Мисля, че по всички значими за региона тематики би трябвало да имаме допитване до жителите, които са работодатели на районния кмет.

- Каква са целите Ви за инфраструктурата?

-Както споделих първо би трябвало да се концентрираме върху положителното поддържане на региона – да се подменят пейките, осветлението, да се запълнят дупките, там където е належащо. На последващо място – поливни системи в парковете и междублоковите пространства, с цел да имаме в действителност зелена система, а освен буйни треви напролет.

Два от плановете, за които ще работя, в случай че хората  ми гласоподават доверие е реорганизация на ул. „ Генерал Колев ”.  Улицата е доста значима за остарял Смирненски, като тя обслужва цяла зона, в това число две детски градини и едно учебно заведение. Преди две години имаше обезпечено финансиране, само че по този начин и ремонтът не стартира и парите бяха разпределени.

Много значим план е продължението на бул. „ Свобода ” първи стадий до ул. „ Рая ”, а втория до „ 6 септември ”. Тази артерия ще отпуши придвижването в целия регион, тъй като ще изведе трафика от Пещерско шосе по нея.



Димчо Петров е с номер 36 в интегралната бюлетина за кмет на  регион „ Западен ” и с преференция 110 в листата за Общинския съвет!.

„ Браво, Пловдив ” се явява с регистрацията на „ Българска прогресивна линия ” за кмет, районни кметове и общински съвет!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение! 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР