Димчо Мицов спечели с рекорд четвъртото издание на атрактивното планинско

...
Димчо Мицов спечели с рекорд четвъртото издание на атрактивното планинско
Коментари Харесай

Мицов бие с рекорд на ”Витоша моята планина”IV

Димчо Мицов завоюва с връх четвъртото издание на атрактивното планинско тичане ”Витоша моята планина ”. Организатори са ”Витоша ски ” АД и Сдружение ”Маратон ”, а бягането е част от календара на ”София - Европейска столица на спорта 2018 ”. По 16-километровото трасе от Боянско ханче до хижа " Алеко " Мицов финишира с резултат 1:55,15 часа. Той изпревари във финалните метри с 4 секунди миналогодишния първенец Шабан Мустафа. Трети с 1:16,47 часа е различен огромен ас в планинското тичане Кирил Николов-Дизела.

При дамите първото място е за Мая Недялкова - 1:36,30 ч. Втора е Кристина Иванова - 1:39,13 ч. Трета е именитата Милка Михайлова с 1:42,54 ч. На старт при мъжете и дамите на 16 км застанаха 133-ма състезатели. В надпреварата при децата на 3 км от хижа " Алеко " до Голи връх, и назад, първи при момчетата е Константин Константинов с 13:15 мин. При девойките успеха е за Ивайла Константинова – 16:02 мин.


На старт при най-малките застанаха 44 деца. Призьорите бяха наградени персонално от основния уредник Радослав Пеев от " Витоша ски ", Теодор Петков, кмет на регион " Витоша " и Петър Панков от съдружие " Маратон ". Стартът на " Витоша моята планина " IV даде генералният секретар на БОК Белчо Горанов. Да поддържат проявата, на старта в Бояна, пристигнаха носителят на международната купа в сноуборда Радослав Янков и Анатоли Илиев, учредителен секретар на " София - европейска столица на спорта " 2018.

Призьорите във всички възрастови групи си разделиха внушителния награден фонд от 6000 лева Мицов получи и специфични награди от спонсорите " Мтел ", Fibank ( “Първа капиталова банка " ) и MAXSPORT. Повече от 60 от участниците получиха от водещия Део награди в томболата от спонсорите на атрактивната конкуренция - Fibank, Мтел, Salomon, EA7, " Oland ", МаxSport и Tecnica.

" Радостен съм, че още веднъж съм част от това известно съревнование и да покажем на всички, че сме класа в организацията. Надявам се времето да е с нас и още веднъж да стане ужасно съревнование ", сподели на старта в Бояна Радослав Янков. Утре той и неговият треньор Георги Атанасов пътуват за Австрия, където до края на октомври ще организира втория си лагер на сняг от подготовката за новия сезон и за олимпиадата в Пьонгчанг 2018.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР