Дима, чуваш ли ме? Пусни го, моля“, – с тези

...
Дима, чуваш ли ме? Пусни го, моля“, – с тези
Коментари Харесай

Има ли фашисти в СЕМ и „Възраждане“? И ако да, защо не, щом Путин отглежда такива?

„ Дима, чуваш ли ме? Пусни го, апелирам “, – с тези думи по време на речта си на Петербургския стопански конгрес Владимир Путин помоли своя прессекретар Дмитрий Песков да включи видео от предаването „ Вести недели “ на Дмитрий Киселов. Ставаше дума за зверствата на Степан Бандера по време на Втората международна война. Необходимостта всички присъстващи да гледат тези фрагменти Путин изясни, че видеото ще отговори на въпросите за смисъла на актуалната война с Украйна.

„ Това е Бандера и неговите поддръжници, това са тези, които през днешния ден са героите на Украйна. Това са тези, които през днешния ден украинските управляващи пазят. Трябва да се борим с това. Русия е най-засегнатата страна в битката против нацизма, с най-вече жертви. Никога няма да забравим това. Имаме цялостното право да считаме, че задачата за денацификация в Украйна е една от основните “, сподели президентът. 

 

Статистиката от ВСВ опровергава Путин: Съветският съюз е на трето място по брой на жертви на глава от популацията. Преди него са Полша и Югославия. Освен това жертвите на сталинските репресии са повече от жертвите във войната с Хитлер…
Ще стане дума за тази мрачна статистика…

 

***

Според теорията за превантивно нахлуване на нацистка Германия против Съюз на съветските социалистически републики, Германия атакува Съюз на съветските социалистически републики през 1941 година, с цел да се отбрани от евентуална опасност от Съветския съюз. Изявлението за превантивния темперамент на експанзията на Германия се употребява интензивно в пропагандата на Имперското министерство на пропагандата на нацистка Германия. Много историци също считат, че самият Хитлер, сходно на доста високопоставени немски военни, откровено е вярвал във готвеното от Москва нахлуване скрещу Германия. Нов подтик за развиване тезата получава при започване на 90-те години след публикуването на книгата на Виктор Суворов „ Ледоразбивач “, която рецензията дефинира като „ народно-исторически “ род. Суворов твърди, че опасността от нахлуване на Съюз на съветските социалистически републики против Германия не е евентуална, а напълно действителна и даже твърди, че тази интервенция се е наричала „ Гръмотевична стихия “.

 

В оповестяването на война, оповестено на 22 юни 1941 година от немския дипломат в Съюз на съветските социалистически републики Вернер фон дер Шуленбург, отговорността за експлоадирането на военните дейности е на Съюз на съветските социалистически републики. В него се споделя, че руското държавно управление „ концентрира всички свои войски на немската граница в цялостна бойна подготвеност. По този метод руското държавно управление е нарушило договорите с Германия и има намерение да нападна Германия в тил, до момента в който тя се бори за своето битие. Следователно фюрерът подреди на немските въоръжени сили да се изправят против тази опасност по всевъзможен начин, с които разполагат. "

 

Съюз на съветските социалистически републики е упрекнат също в осъществяване на подривна политика и поддръжка на антигермански сили в окупираните от Германия страни. Веднага след експлоадирането на войната нацистката агитация стартира да популяризира информация, че нашествието е била „ превантивна специфична акция “.

Голямо внимание на тематиката посвещава фелдмаршал на Вермахта Ерих декор Манщайн в своите записки. Той твърди, че не нацистка Германия, а Съюз на съветските социалистически републики е отговорен за започването на войната.

Сега звучи неуместно, само че тогава?

 

***

Малко по-рано, през септември 1939 година западната част на Полша е окупирана от Хитлер, до момента в който източната част – от Съветския съюз. Сталин назовава това „ освободителна акция на Червената войска, за да сплоти Полша и страните от Прибалтика, както и Финландия с братското семейство на руските нации “. И ето го резултата: Москва се явява полноправна страна в започването на Втората международна война.

 

Фактите: Съюз на съветските социалистически републики два пъти за 3 години атакува Финландия, а през 1939-1940 година принудително причислява Литва, Латвия и Естония към Съюз на съветските социалистически републики.

 

***

Въпросът за оценката на броя на жертвите на комунистическия гнет е един от най-болезнените и неотложни в новата съветска история. От края на 50-те години на предишния век разнообразни създатели, базирайки се на разнообразни способи на броене, дават друг брой починали в сталинските репресии и лагери. В всеобщото схващане е закрепена цифрата, представена от Александър Солженицин в „ Архипелаг ГУЛАГ “ – 60 милиона души за интервала 1918-1956 година

След откриването на част от архивните данни при започване на 90-те години стана допустимо обективното проучване на мащаба на репресиите.

Трудът на историците Никита Охотин и Арсений Рогински „ За мащабите на политическите репресии в Съюз на съветските социалистически републики при Сталин: 1921–1953 година “ е едно от най-авторитетните проучвания по тази тематика. Там се приказва за 25 до 35 милиона. Но в случай че се прибавят и жертвите на гладомора, другите протести, гражданската война и ВОВ жертвите надминават 100 милиона. Помислете: Как би изглеждало видео за зверствата на сталинския режим, в случай че Путин бе помолил Дима да пусне такова пред Санктпетербургския стопански конгрес?

 

***

Вече споменахме, че Путин посочил какви ги е правил Степан Бандера. Затова трябвало да се води в този момент тази кървава война.

Само че профашистките партии в Русия са 53 – по формалната статистика на Министерство на правораздаването. Между тях: „ Велика Русия “, „ Северно Братство “, Етническо национално обединяване, „ Рассвет “, Руска национална партия, Другата Русия, Гвардия Христа и други (източник: wordpress.com)

 

***

Степан Андреевич Бандера е украински политически деятел, идеолог на украинското националистическо придвижване на ХХ век. Председател е на Организацията на украинските националисти (ОУН). На 30 юни 1941 година в Лвов управлението на организацията прогласява възобновяване на Украинската страна. Това е опит да сложи Третия райх пред приключен факт и да го принуди да признае украинската битка. Обаче Хитлер разпорежда ликвидирането на този „ скрит план на украинските самостийники “. Немците арестуват Бандера и го хвърлят в концлагера Заксенхаузен, където остава до декември 1944 година След това той е освободен дружно с няколко други висши членове на ОУН, на които е препоръчано да причислят към немските сили като съдружници на Германия. Степан Бандера отхвърля предлагането.

Това споделя Уикипедия.

 

***

И по този начин, какви още доказателства са нужни, с цел да схване всяко обикновено създание за каква агитация от страна на Путин става дума? Какви други причини още са нужни, с цел да се потвърди, че модерна Русия е Четвъртият райх?! Не знаем какво е в главите на гневните путинофили в България, само че чувството да се пазим надалеч от такава Русия, е съвсем физическо.

Как може страна, която се счита за победителка над фашизма, да възроди тъкмо тази чума? И да се пробва да упреква други за това!

 

Провокативен е въпросът в заглавието дали има фашисти в регулаторния медиен орган Съвет за електронни медии и в партия „ Възраждане “. Отговорът ще е твърдо „ Нье “, само че всеки може да си мисли друго.

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР