Диляна Дошкова е преживяла едно малко чудо.Русенка, посетила селото си

...
Диляна Дошкова е преживяла едно малко чудо.Русенка, посетила селото си
Коментари Харесай

Плаках от радост на чужда сватба. Сигурно съвсем съм остаряла

Диляна Дошкова е претърпяла едно малко знамение.

Русенка, посетила селото си за почивните дни, споделя, че е чула клаксоните на сватбари, дошли да вземат булката. Кортежът минал покрай селската къща на Диляна. А това се случва настоявам рядко в селото - " За съвсем 12 години за първи път се случва. ", категорична е тя.

Дошкова живеела наоколо до селската черква и до момента чувала единствено камбаната да бие... и то на умряло.

" Досега единствено камбаната (живеем до църквата) съм чувала да бие на умряло. Понякога се зарежда всяка седмица, а от време на време и в събота и в неделя. ", написа тя в обявата си.

Тази седмица обаче камбаната не биела на умряло, а тъй като е имало женитба! 

" Че като ме стисна нещо за гърлото, като почнах да премигам често-често. Благослових ги мислено и им пожелах дълъг и благополучен път дружно и доста деца. Повече от две. ", споделя разгорещено Диляна.

Жената споделя, че и в Русе живее покрай църквата - там всяка седмица минавали сватбари по улицата им. " Сега по-рядко, само че в никакъв случай до през вчерашния ден не бях плакала от наслада на непозната женитба. Сигурно напълно съм остаряла. ", заключи тя.

Публикацията несъмнено съумя да развълнува доста хора. Гергана Сарафска, една от коментиралите поста, си спомня как като е била по-малка незабавно е припкала към прозореца на вратата на къщата на баба й, щом почнат да се чуват клаксоните от колите на сватбарите.

" Пък доста рядко се случваше да не мине от там сватбата. Друг път заставах на стълбището извън. И се взирах да видя през прозореца на първата кола какъв брой е красива булката. Броях какъв брой коли ще минат, кои имат балони, дали ще свирнат като видят, че има хора... Пък като имаше ромска женитба, булката се показваше през люка на тавана на колата и танцуваше. Много беше вълнуващо. ", написа Сарафска.

" На моята женитба лелите ми плакаха, че се бракосъчетавам на село, а аз се смеех и бях радостна. След 2-3 години около нашата къща мина пешком турска женитба, с музиката и всички посетители /беше преди много години, пешком отидоха в кметството да подпишат/. Бре, че като ми текнаха очите, като се разхлипах, реки пролях на непознатата женитба... ", признава Янка Цонева.

" Преди две седмици бяхме на отмора на море, там тъкмо до морето, в един от блоковете имаше сватбари. Всички бяха облечени в обичайни български дрехи, имаше гайди и кларинети, все млади момци. Носеха стълба и се качиха през терасата и " откраднаха " булката. Тя също обичайно облечена! Ей по този начин, да е жив духът на България, да ни карат младите да плачем от благополучие и горделивост! ", написа в мненията Силвия Костова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР