Дилавер Бойку-Леку, наричан Балканския крал на проституцията, бе убит в

...
Дилавер Бойку-Леку, наричан Балканския крал на проституцията, бе убит в
Коментари Харесай

Убиха Балканския крал на проституцията в Струга

Дилавер Бойку-Леку, именуван Балканския крал на проституцията, бе погубен в южния македонски град Струга, написа сръбският в. Блиц.

Неизвестни лица изстреляха пет патрона по 58-годишния мъж, до момента в който той почиваше на плаж в покрайнините на града през вчерашния ден. Според данни на полицията в града главната версия за показния разстрел е кръвно възмездие. Леку, негов брат и татко им през 2015 година, употребявайки автоматизирано оръжие и револвери, убиха члена на конкурентна фамилия Ситем Истефери (23) и раниха брата на жертвата - Прентим Истефери.

Бойку е роден в семейство на етнически албанци. Той попадна под ударите на закона още през 1979 година и имаше 17 каузи поради незаконен трафик на хора, склоняване към проституция, сводничество и пране на пари. Смята се, че той е трансформирал в бели робини към 3000 дами. Бойку е прекарвал своите жертви от Молдова, Украйна и Русия към Западна Европа и Близкия изток през Албания и България, написа още белградският таблоид.

Балканския крал на проституцията бе задържан в Македония и наказан на шест месеца затвор през март 2003 година Три месеца по-късно той съумя да избяга, само че бе заловен в Черна гора. Леку отново бе вкаран зад решетките и след излизането на независимост се зае с законен бизнес като хотелиер и ресторантьор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР