Дигиталното поглъщане може да бъде причина за паник атаки, напрежение,

...
Дигиталното поглъщане може да бъде причина за паник атаки, напрежение,
Коментари Харесай

Денис Никифоров: Дигиталното поглъщане може да бъде причина за паник атаки

Дигиталното усвояване може да бъде причина за паник офанзиви, напрежение, тревога, депресивни положения. Това сподели в изявление за Радио " Фокус " магистърът по положителна логика на психиката Денис Никифоров. " Новите деца са закърмени с цифровата среда, което е причина за доста проблеми - да се трансфорат след време в новобранци, да бъдат по-затворени “, сподели психологът.

По думите му това може да провокира някакъв тип аномалии или психически проблеми.

" Когато младежи излизат на среща, доста постоянно те превъртат мобилните си телефони, не си приказват, не поддържат връзка, не споделят. Ние към този момент сме приели мобилното устройство за част от нашето тяло. Изпадаме в суматоха, в случай че нямаме 2 часа батерия, или в случай че сега телефонът не е в нас. “

Денис Никифоров изясни, че по този начин наречената цифрова хигиена е доста значимо да бъде възпитавана от родителите.

" Когато се разхождаме в парка или отиваме да изкачим нов връх, не е нужно непрестанно да вършим фотоси. Нека запазим загатна в нашата сензорна нужда и да остане това, което виждаме, а не цялата разходка да бъде снимайки и след това от фотографията да разбираме какво действително не сме видели, до момента в който сме били там “, сподели Денис Никифоров.

Целият диалог с Денис Никифоров можете да прочетете в секция Интервю.

Росица АНГЕЛОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР