Дигиталният номад е образ на професионалист с бяла якичка в

...
Дигиталният номад е образ на професионалист с бяла якичка в
Коментари Харесай

Дигиталното номадство ми докара пристъпи на паника: привърженик на този начин на живот разкри трудната реалност на съчетаването на работата с пътуването

Дигиталният бродяга е облик на експерт с бяла якичка в екзотично леговище, който се излежава на плажа, до момента в който клика на преносимия компютър си.

Но някои почитатели на наклонността, която съчетава работата с пътуването, я упрекват, че изсмуква удовлетворението от живота им.

След като са напуснали удобствата на родния си град, фамилията и приятелите си в името на безкрайното пътешестване, някои от тях се усещат изолирани и самотни.

Един от първите последователи на този метод на живот е Лорън Джулиф. През 2011 година тя приключва университет и напуща работата си на ненапълно работно време в супермаркет в Обединеното кралство, с цел да последва фантазията си да пътува по света.

Първоначално тя има триумф и употребява своя уеб страница за пътувания - Never Ending Footsteps - с цел да документира и финансира приключенията си.

Тя сподели: " Изследването на нови страни ме накара да се усещам жива и съвсем всеки ден научавах толкоз доста - за новите култури и за себе си.

По време на пътуването си Лорън среща колегата си, който е сътрудник цифров бродяга, и двамата стартират да пътуват по света дружно.

Тя споделя: " Това продължи пет години. За това време посетихме 75 страни, като редувахме бързото придвижване с няколкомесечно престояване в един град.

Но след пет години Лорън стартира да страда от тежки и повтарящи се пристъпи на суматоха.
 width=
Въпреки че трансформира диетата си и медитира, Лорън открива, че единственият метод да спре пристъпите на суматоха е да мисли за дома.

Тя споделя: " Започвах да получавам паническа офанзива, незабавно се фиксирах върху намирането на дом и откривах, че паниката се изпарява толкоз бързо, колкото се е образувала.

" Подозирам, че паническите офанзиви се дължаха на неналичието на непоклатимост или предвидимост в живота ми. На всеки няколко седмици сменях страната, приятелите си, кухнята и езика си без действителна поредност.

Сменящите се жилища с разнообразни равнища на кухненско съоръжение също по този начин значат, че Лорън непрекъснато се храни на открито, което я кара да се усеща зле и нездравословно.

 Тя взема решение да се откри. Премества се в Лисабон, Португалия, и открива, че психическото и физическото ѝ здраве са се подобрили фрапантно.

Лорън съумяла да откри положителни другари, да се научи да готви и да се занимава с занимания, които не се въртят към пътуванията.

Възможността да разполага с бюро, постоянна интернет връзка и повече време, което да посвети на работата си, ѝ разреши да утрои приходите си.

Сега Лорън предизвестява другите за действителностите на живота на път като цифров бродяга.

През последните няколко години придвижването бележи избухлив напредък, като хората като че ли са привлечени от живописните изявления в Instagram и вълнуващите блогове за пътувания.

С подобряването на достъпа до интернет по целия свят и Covid, което докара до растеж на работата от разстояние, повече хора от всеки път се пробват да го създадат.

През 2023 година 17,3 млн. американски служащи ще се дефинират като цифрови номади, което е повече от два пъти повече от 2019 година, съгласно експертите по независима претовареност MBO.

 Източник: DailyMail

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР