Дигиталната война не е по-страшна от това да те убият

...
Дигиталната война не е по-страшна от това да те убият
Коментари Харесай

Христофор Караджов: Интересът към темата „Войната в Украйна" рязко спадна

Дигиталната война не е по-страшна от това да те убият с патрони, бомби или гранати, само че е доста авторитетна. Отразява се мощно на това по какъв начин се развива другата война. Това е нова действителност. Пропаганда във войната е имало постоянно, само че методът, по който се случва в този момент, е много друг - доста по-бърз и по способи, които не се виждат от публиката. Това разяснява в „ Денят онлайн " по NOVA NEWS преподавателят по публицистика в Калифорнийския университет Христофор Караджов.

„ Интересът към тематиката „ Украйна ", към тематиката „ Войната в Украйна " внезапно спадна. Това е обикновено развиване за всяка новинарска тематика. От позиция на медиите и публичния интерес това е просто още една тематика. Не е ненадейно. Това, което е забавно да се види, е дали този стихващ публичен интерес ще докара и до смяна в политиките ", разяснява още той.

По думите на преподавателя това, което сега доста мощно сплотява хората в Съединени американски щати, е чувството, че Русия е агресор, страна, която е опасност, в това число и за националната сигурност на Щатите. „ Нещо, което преди години сенатор Маккейн го твърдеше, Обама го сподели, само че някак си нямаше мотив, схващане измежду публиката, че това е по този начин. Защото бяха минали години след края на Студената война. Минават 15 години и някак това чувство за злост се заличава. Сега то се възобнови ", акцентира той.

Според Караджов култът към украинския президент Володимир Зеленски е почнал да избледнява. „ Някак от февруари до момента... В началото беше „ уау ", в този момент едно от нещата, които се случват в света ", уточни той.

Той цитира отчети, съгласно които броят на „ тролските " включвания е повишен безусловно пет пъти в нощта на 24 февруари. „ На кремълска страна. Просто фантастични числа. Нещо, което го знаем като усещане, само че когато видиш точния доклад - се хващаш за главата. Това към този момент стартира да бъде проблем от позиция на подаването на качествена информация и воденето на естествена полемика ", означи преподавателят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР