Дигитална стая за обслужване е проект, разработен от Калин Кузманов

...
Дигитална стая за обслужване е проект, разработен от Калин Кузманов
Коментари Харесай

Възпитаник на Стопанската академия в Свищов разработи „Дигитална стая за обслужване”

„ Дигитална стая за обслужване ” е план, създаден от Калин Кузманов – магистър на Стопанската академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов. Чрез новаторската концепция на свищовския ученик, в близко бъдеще за част от банковите услуги може да се избегне чакането на опашки и намесата на банков чиновник.  sa4

Калин Кузманов е роден през април 1986 г в Горна Оряховица. Средно обучение приключва в родния си град в СОУ „ Вичо Грънчаров ” с разширено проучване на осведомителни технологии. Бакалавърска степен от висшето си обучение придобива в „ Европейски лицей по стопанска система и ръководство ” в Пловдив, а през 2011 година приключва магистратура по „ Финансов мениджмънт ” в Стопанска академия, Свищов. Специализирал е PR Strategy management в Ню Йорк.

Дигиталната стая за обслужване към този момент е препоръчана от създателя на плана за използване в банковата сфера. Идеята е записана в Патентното ведомство и е показана посредством дигитализиране. Калин Кузманов е създал два разновидността – със чиновник и на самообслужване. Във втория вид клиентът ще се обслужва самичък посредством цифрови устройства в стаята – проектор, тъч-скрийн екран (айпад) и цифрова стена с осведомителни артикули за клиента. Тъч-скрийнът ще работи посредством допиране и след избиране на избрана команда, клиентът ще може да изтегли/внесе/открие нова сметка, както и да извърши други услуги.

Програмите, които ще са в интерес на клиента, ще бъдат съпроводени от системи за изкуствен интелект.

Според младия откривател, реализирането на плана в областта на банковото обслужване ще усъвършенства конфиденциалността, защото към клиента няма да има други хора, които чакайки на опашка след него могат да се осведомят за персоналните му данни или салда по сметки. Калин Кузманов и неговият екип считат, че този вид обслужване може да се приложи и в доста други сфери и в разнообразни институции, където се работи с клиенти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР