Дигитализацията вече не е основна цел на компаниите, тъй като

...
Дигитализацията вече не е основна цел на компаниите, тъй като
Коментари Харесай

Шефът на IBM България: Облачните технологии трансформират бизнеса

Дигитализацията към този момент не е съществена цел на фирмите, защото значително се е случила. Сега те се пробват да трансофрмират дейностите си и в това начинание облачните технологии могат да им оказват помощ доста. Това съобщи изпълнителният шеф на IBM България Игор Правица на събитие в столицата.

По думите му посредством облака бизнесът може да се усъвършенства извънредно доста, обособени нови технологии да се свързват между тях, а самите компании да дават отговор по-бързо и дейно на настояванията на клиентите си.

Пример бе даден с плана на IBM с Банка ДСК за облачна платформа, която сплотява банковите им приложения. Технологията е разрешила на банката да редуцира времето си за реакция (response time) до 13 милисекунди.

„ Преминаването към такова обслужване е преди всичко доста работа. Хубавото обаче е, че технологията не за IT експерти, а за крайния клиент и по този начин той може да бъде обслужен по-сигурно и новаторско “, съобщи изпълнителният шеф на ДСК Юрий Генов.

Правица пък цитира изследване, съгласно което 44% от бизнесите в Югоизточна Европа употребяват някаква форма на облачни технологии. Още повече възнамеряват да приспособяват облака в бизнеса си през идващите 12 месеца.

IBM влага извънредно доста в хибридния облак (услуга, която употребява както частен, по този начин и обществен облак, с цел да извършва разнообразни фонкции в границите на една и съща организация – бел.ред.) и сега построява структури, основани на него, които ще се развиват в идващите 5 – 10 години, стана още ясно от думите на Правица.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР