Дигитализацията не е просто промяна, а задължителната трансформация, през която

...
Дигитализацията не е просто промяна, а задължителната трансформация, през която
Коментари Харесай

Създават постоянен съвет за дигитализация в туризма

Дигитализацията не е просто смяна, а наложителната промяна, през която туризмът би трябвало да премине, с цел да е ефикасен и конкурентен. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на конференцията „ Дигитална промяна в туризма “, проведена от Националния ръб по туризъм (НБТ) със съдействието на Министерството на туризма.
Министър Ангелкова изрази готовността на Министерството на туризма да инициира основаването на съвещателен съвет за цифровизация в туризма, който да играе ролята на платформа за разговор и партньорство. В него предвиждаме необятно посланичество на всички заинтригувани – бизнеса, държавните институции и изпълнителната власт, браншовите организации в бранша, университетските среди, IT бранша и други Така със взаимни старания ще създадем обща рамка за секторен разговор в областта на дигитализацията в туризма и ще очертаем съответните стъпки за потребно взаимоотношение, съобщи още тя.
Целта на съвета като непрекъснат орган е да приема тактика с проект за деяние в бранша, разчитайки на експертизата на членовете му, както и да има непрестанен мониторинг на международните трендове, с цел да предлага на министъра на туризма новостите, които би трябвало да бъдат въведени в рекламата и за иницииране на възможни законодателни начинания, сподели още тя пред участниците в конференцията. В полемиката участваха ръководителят на държавна организация „ Електронно ръководство “ Атанас Темелков, зам.-председателят на УС на НБТ Мартин Захариев, Поли Карастоянова, изпълнителен шеф на борда, представители на туристическия отрасъл и специалисти от разнообразни области.
Министерството на туризма ще е една от първите администрации, които ще вкарат за бизнеса опция с изключение на електронния автограф да употребява и лицева идентификация. Демоверсията на тази услуга ще бъде показана евентуално в средата на ноември и ще форсира административните процедури. Промяната ще улесни бизнесмените и вложителите, а даването на административни услуги ще става в доста съкратени периоди, заяви министърът.
Председателят на Държавна организация „ Електронно управление” Атанас Темелков уточни, че 782 администрации в страната към този момент могат да обменят документи електронно, което внезапно ще динамизира услугите за бизнесмените и потребителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР