Дигитализацията на здравния сектор дава по-висока проследимост на пациента. Това

...
Дигитализацията на здравния сектор дава по-висока проследимост на пациента. Това
Коментари Харесай

Хинков: Дигитализацията на здравния сектор дава по-висока проследимост на пациента

Дигитализацията на здравния бранш дава по-висока проследимост на пациента. Това стана ясно от изявление на министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков взе участие в Среща на здравните министри в Париж и Форум на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) на високо политическо равнище.

В рамките на събитието, което се организира в интервала 21-25 януари, вземат участие страните членки и страните претенденти на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, интернационалните организации, представители на неправителствения бранш и обществени сътрудници.

„ Здравната система безспорно е един от най-важните стълбове в стопанската система на всяка страна. Резултатът от грижата за здравето на пациента е фундаментален за общественото благоденствие на една нация. Поради тази причина нашите старания са ориентирани към стимулиране на дигитализацията на здравния бранш, усъвършенстване на процесите по даване на здравни услуги и медицински грижи. Данните удостоверяват все по-висока проследимост от страна на пациента и все по-голям обсег на доставчиците на здравни услуги и тяхната съгласуваност с Националната здравно-информационна система на България “, уточни министър Хинков по време на изявлението си в панела на тематика „ Иновациите с устременост към хората “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР