Дигитализацията е основен приоритет в туризма, правим дългосрочна концепция за

...
Дигитализацията е основен приоритет в туризма, правим дългосрочна концепция за
Коментари Харесай

Ангелкова: Дигитализацията е основен приоритет в туризма

Дигитализацията е главен приоритет в туризма, вършим дълготрайна идея за развиването й.

Това разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила на откриването на интернационалната кръгла маса на тематика „ Дигиталната промяна в туризма “.

Тя цитира интернационалните изследвания, съгласно които 70% от туристите, които употребяват смарт телефони, вършат изследвания за пътуванията си през тях. А всяко второ странствуване стартира от мобилно устройство.

Събитието се състоя в границите на интернационалното ревю „ Ваканция и СПА Експо “, което е част от самодейностите на министерството в програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

На кръглата маса участва Рената Пинджо, зам.-министър на търговията, туризма и телекомуникациите на Република Сърбия С видео послание се включи и Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила, еврокомисар с сектор „ Цифрова стопанска система и общество “.

„ Използваме интернационалната кръгла маса като платформа за разговор сред държавни институции, неправителствени организации и представители на бизнеса. Туризмът има потребност от дълготрайна и устойчива идея за цифровизация, създаваме я “, съобщи министър Ангелкова.

В рамките на кръглата маса ще бъдат дискутирани две съществени тематики. Първата ще има тенденция към „ Новите стопански модели и цифровата просвета – фактори за бъдещото развиване на туризма “.

На втората полемика ще се разиска тематиката за „ Дигитализацията и новите благоприятни условия за запазване на културното завещание “.

Във видеообръщението си еврокомисар Мария Габриел благодари на министър Ангелкова за дейната работа за преобразяване на България в желана туристическа дестинация.

Тя добави, че онлайн визитите на туристи в Европа са водещи и европейският туризъм върви дружно с цифровизацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР