Дигитализация. Плащаме безконтактно, онлайн, през телефона сигурно и лесно. Темата

...
Дигитализация. Плащаме безконтактно, онлайн, през телефона сигурно и лесно. Темата
Коментари Харесай

Сигурни дигитални плащания във фокуса на втората конференция SECURITY OF DIGITAL PAYMENTS на 6 март

Дигитализация. Плащаме безконтактно, онлайн, през телефона несъмнено и елементарно. Темата става по-достъпна и разбираема на второто издание на конференцията SECURITY OF DIGITAL PAYMENTS на 6 март в Интер Експо Център. Най-новите цифрови решения влизат в телефона единствено с един клик.
Бърза идентификация
Конференцията цели да направи картовите, онлайн и мобилните заплащания по-сигурни и по-достъпни. Новата инструкция на Европейски Съюз за платежните услуги PSD2 ще подтиква банковия бранш да отвори своите системи, да улесни заплащанията. Чрез него ще се улесни навлизането на нови играчи на пазара, които могат да се трансфорат в съперници на банките. Развитието на технологиите и конкуренцията раждат все по-удобни и сигурни решения за идентификация и цифрови заплащания, които да са бързи и комфортни за потребителя, само че да с задоволително високо равнище на сигурност. На конференцията ще бъдe представенa съвременна система за идентификация, която ще се употребява от мобилно устройство без каквито и да било познания и умения у крайните консуматори, което я прави извънредно налична.
Лесно безконтактно заплащане
Ще може да плащате на всички места и да получавате заплащане през телефона посредством приложението Phyre, нови системи за електронна идентификация и решения за предварителна защита на източването на милиони по сметките.
Конференцията се провежда за повторно от Интер Експо Център. Партньори на събитието тази година са Асоциацията на сертифицираните специалисти по откриване на измами (АСЕРИ, България), Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българска Финтек Асоциация.
Първата сесия подчертава върху трансформацията на банковия бранш. Какви са новите условия, на които банките ще дават отговор? Готови ли са за новите провокации? Какви решения ще предложат да се усилят картовите заплащания и да останат конкурентни на пазара? Целта е на първо място данните да са по-сигурни и предпазени.
Засичане на хакерски офанзиви
Втората сесия навлиза в бъдещето на картовите, онлайн и мобилните заплащания. Какви решения оферират консултантите – нови приложения за лесни цифрови разплащания, нови онлайн артикули за 3D различаване, за електронен автограф, за засичане на хакерски офанзиви и измами, за битка с онлайн престъпността.
В момента в България картовите заплащания заемат относително дребен дял. Повече от половината от преводите (над 200 млн. годишно) са през банкомат, по-малък е делът през постерминал, онлайн и мобилните заплащания имат напълно дребен дял. В Европа наклонността е противоположна. А съгласно World Payments report световните непарични преводи през 2018 година надвишават 482 милиарда евро, като се чака за интервала 2016 – 2021 година да се усилят с близо 13%. Най-голям растеж - приблизително с 21%, се планува да има в разрастващите се страни. България има извънреден капацитет.
Българите употребяват най-вече обществените мрежи, само че заобикалят електронната търговия. През 2017 година делът на интернет потребителите, които са поръчали артикули и услуги по интернет, е бил 27% при междинен дял за съюза 68%. Онлайн банкирането също е услуга, която се употребява от доста дребна част от популацията - 9% от всички консуматори в интернет.
Повече за конференцията и всички лектори ще научите ТУК.
Събитието ще се случи в границите на единственото в България ревю за сигурност и високи технологии SECURITY EXPO (6 - 9 март). Високите технологии в сферите на видеонаблюдението, пожароизвестяването, пожарогасенето, контрола на достъп, биометрията, цифровата сигурност и сигурността на информацията са акцент на 26-тото издание на SECURITY EXPO. Форумът е водещ за бранша в страната и на Балканите. Организира се от Интер Експо Център и Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Повече за новите артикули и участниците може да научите на securityexpo.bg.
От 1 януари 2005 година до 18 април 2018 година има регистрирани съвсем 9000 случая на кражба и корист с данни.
Няма подозрение, че обстановката с киберпрестъпността е повече от сериозна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР