digital.bgС последните версии на Android, стана още по-лесно прехвърлянето на

...
digital.bgС последните версии на Android, стана още по-лесно прехвърлянето на
Коментари Харесай

Как да прехвърлите данните от стария на новия си Android смартфон

digital.bg

С последните версии на Android, стана още по-лесно прехвърлянето на данните от остарял на нов Android телефон. С помощта на Гугъл и няколко други потребни приложения за Android, от Android Guys ще покажат по какъв начин да прехвърляме всичките си данни от остарелия на новия си Android телефон.

С помощта на Гугъл и неговите облачни услуги съвсем незабавно можете да възстановите множеството от значимите си данни от остарялото си Android устройство, в това число приложения, контакти, записи в календара и събития, паролите си. Дори някои от настройките на устройството ви, като пароли за Wi-Fi, звукови профили и други.
Прехвърляне на данни посредством Гугъл
Стъпка 1: Отворете приложението за настройки на остарелия си Android телефон и по-късно преминете към страницата Backup and reset или the Backup and restore, според от версията ви на Android и производителя на телефона. Изберете Backup my data и активирайте опцията, в случай че към момента не е.

 



 

Стъпка 2: За да сте сигурни, че данните ви са архивирани сполучливо от Гугъл, отворете приложението Гугъл Drive на телефона си и по-късно отидете на страницата Backups. Тук би трябвало да има директория с името на устройството ви,  тя ще съдържа всички архивирани файлове, в това число данни за приложения, записи на повиквания, настройки на устройството и даже вашите SMS известия. Уверете се, че датата в досието за архивиране е скорошна, с цел да се подсигурява, че всичките ви данни ще бъдат възобновени в най-новата им версия.

 



 

Стъпка 3: Сега, когато настроите новото си Android устройство, би трябвало единствено да влезете в същия Гугъл профил, който сте употребявали за архивиране на данните, и да изберете опцията ‘Restore from backup’, с цел да възстановите всичките си данни. Гугъл автоматизирано ще изтегли и конфигурира приложенията, конфигурирани на остарелия ви телефон на новия ви.

 
Прехвърляне на SMS известия и телефонни позвънявания
Гугъл може да архивира SMS съобщенията и телефонните ви позвънявания, само че в множеството случаи опцията в облака не архивира вашите известия вярно. Така че, в случай че желаете да архивирате вашите SMS известия и повикванията и по-късно да ги прехвърлите на новото си устройство би трябвало да употребявате приложение на трета страна, като Super Backup & Restore, G Cloud Backup, My Backup, App Backup & Restore и други
Прехвърляне на медийни файлове
Мултимедийните файлове, в това число фотоси и видеоклипове, евентуално са най-ценните и може би най-големите файлове, които имате на телефона си. За благополучие Гугъл дава бърз и елементарен метод за прекачване на всичките ви фотоси и видеоклипове към новия ви Android телефон. Следвайте стъпките по-долу, с цел да прехвърлите елементарно всички ваши фотоси и видеоклипове от остарялото ви устройство в новото.

 

Стъпка 1: Отворете приложението Google Photos на остарелия си Android телефон и по-късно изберете опцията Device folders в менюто отляво.



 

Стъпка 2: Страницата  Device folders съдържа всички папки в устройството ви със фотоси или видеоклипове. Отворете досиетата, които желаете да архивирате и прехвърлите в новия си Android телефон, след което активирайте опцията „ Backup and sync “.

 



 

Стъпка 3:  След като фотосите и видеоклиповете, които сте избрали се архивират, отворете приложението за фотоси на Гугъл на новото си Android устройство и влезте със същия Гугъл профил, който сте употребявали в остарялото си устройство. Ще можете да преглеждате и изтегляте всички фотоси и видеоклипове, които сте архивирали от остарялото си устройство в новото.
Прехвърляне на други файлове
Освен фотоси и видеоклипове на телефона си може да имате PDF документи, MP3 файлове или някои други персонални данни. Въпреки че можете да употребявате общоприетия способ за физическо прекопирване на данните от остарелия ви Android телефон на компютър посредством USB кабел и по-късно прекачване на данните от компютъра на новото устройство, това лишава време и не е практично.

 

Можете да трансферирате дребни файлове с документи или аудиофайлове, като ги качвате в разнообразни облачни услуги като Гугъл Drive или One Drive от остарялото си устройство и по-късно ги изтегляте в новия си телефон. Но, в случай че имате огромен брой файлове, това може да не е идеално решение.

 

Така, че в случай че задачата ви е допустимо най-бързо да постигнете най-хубави резултати може да употребявате приложението Shareit. Следвайте стъпките по-долу, с цел да прехвърлите безжично файловете от остарелия си телефон на новия, употребявайки Shareit.

 

Стъпка 1: Инсталирайте приложението Shares на остарелия и новия си телефон.

 

Стъпка 2: Отворете приложението и на двете устройства, по-късно изберете опцията за изпращане от началната страница на приложението на остарелия си телефон и опцията за приемане от началната страница на новия си телефон. 

 

Стъпка 3: На идната страница на остарелия си телефон ще можете да изберете файловете или досиетата, които желаете да прехвърлите на новия си телефон. Можете да трансферирате всевъзможен тип файлове, като употребявате приложението Shareit, в това число документи, песни, видеоклипове, изображения и даже приложения за Android.

 



Стъпка 4: След като изберете кои файлове да се изпратят и кликнете върху бутона за изпращане, приложението ще сътвори WiFi директна мрежа сред изпращащите и приемащите устройства и ще показа файловете допустимо най-бързо. Можете да получите достъп до всички трансферирани файлове от файловия управител на новия си Android телефон или поддържаните приложения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР