digital.bgКомпютрите и смартфоните не са единствените мишени на хакерите, тъй

...
digital.bgКомпютрите и смартфоните не са единствените мишени на хакерите, тъй
Коментари Харесай

Какви техники използват хакерите, за да проникнат в имейлите на потребителите

digital.bg

Компютрите и смарт телефоните не са единствените цели на хакерите, защото един от главните способи да компрометират персоналните ни данни са  имейлите. Все повече елементарни консуматори и представители на бизнеса са изправени пред този проблем. Специалисти по сигурността на Barracuda разгласиха отчет, който е озаглавен “Spear Phishing: Top Threats and Trends Vol. 3 " и разкриват настоящите трендове при офанзивите от този вид. Данните разкриват, че техния брой се е нараснал доста през последните месеци. съобщи TechRadar.

 

Забелязва се съществено нарастване във фишинг офанзивите, на които хакерите залагат в опита си да компрометират персоналните ни данни. Извършването на сходно нахлуване не е по никакъв начин лесна задача и включва разнообразни техники. От една страна хакерите си основават подправена идентичност, от друга стратегически таргетират жертвата на своята офанзива. Другите фактори са свързани със обществен инженеринг и деликатно обмисляне на подобаващото време за превъзмогване на отбраната на авансово определените профили. 

 



 

Любопитен факт е, че 91% от осъществените офанзиви са осъществени през седмицата. Много постоянно киберпрестъпниците изпползват общоприетите работни часове за изпращане на фишинг имейли до бизнеса. Според информацията в 94.5% от случаите са наранени не повече от 25 души, като междинната стойност е шест потребителя. Разрпостранена процедура е имейлите да подканят за бърз и незабавен отговор, което способства за успеваемостта на офанзивите. Трябва да бъдете доста деликатни с входящите имейли изключително от непознатиу източници.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР