digital.bgInstagram започва да следва примера на собственика си Facebook. Социалната

...
digital.bgInstagram започва да следва примера на собственика си Facebook. Социалната
Коментари Харесай

Instagram ще позволи на потребителите да докладват за фалшиво съдържание

digital.bg

Instagram стартира да следва образеца на притежателя си Фейсбук. Социалната мрежа за фотоси прибавя нова функционалност, която разрешава на потребителите да подават синали за подправена информация, оповестява Mashable.

 

Когато попаднат на обява, чиято меродавност е съмнителна, потребителите ще могат да подават сигнал към модераторите на Instagram. Те ще вършат спомагателна инспекция на обявата и ще преценят дали е правилна или не. Ако фактически е с подправена информация, нейното разпространяване ще бъде ограничавано и даже може да бъде отстранена изцяло от таба Discover, както и от всички хаштагове, към които е добавена.

Дори и по-късно обаче, обявата ще се вижда в потока от информация на потребителите, които следват създателя ѝ. Публикациите няма да се изтриват изцяло, в случай че съществено не нарушават разпоредбите на обществената мрежа. Това значи, че ограничението на подправената информация няма да е чак толкоз съществено, само че е стъпка в тази посока.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: