digital.bgБиометричните технологии са неизменна част от смартфоните и позволяват по-бързо,

...
digital.bgБиометричните технологии са неизменна част от смартфоните и позволяват по-бързо,
Коментари Харесай

Facebook тестват функция за лицево разпознаване на потребителите

digital.bg

Биометричните технологии са неизменима част от смарт телефоните и разрешават по-бързо, по-лесно и по-сигурно да верифицираме своята идентичност. Потребителите употребяват най-вече датчици за пръстов отпечатък, само че технологиите за лицево различаване набират все по-голяма известност. Фейсбук също демонстрират интерес към сходни нововъведения и са почнали проби с нова функционалност. Компанията желае да сътвори система за логин в социалната мрежа, която употребява програмен продукт за сканиране на лицата на потребителите.

Фейсбук опитват с концепцията всеки от нас да направи видео селфи, в което гледа в разнообразни направления. По този метод логаритмите за лицево разпознаване на Фейсбук ще могат да създадат по-добро 3D копие на неповторимите черти на лицето на всеки консуматор. Информацията ще се резервира в сървърите на компанията и няма да се споделя с рекламните им сътрудници и приложения на трети страни. Данните генерирани от системата по проект би трябвало да  се изтриват на всеки 30 дни, оповестява Engadget.

 



 

Въвеждането на тази система на процедура може да се трансформира в сурогат на сегашната система с потребителско име и имейл адрес. Функцията също по този начин евентуално ще изисква смарт телефон, който поддържа лицево различаване, с цел да може да отворите своя профил. Големият въпрос обвързван с тази иновация е по какъв начин компанията ще съхранява персоналните данни на потребителите. Facebook ще продължат да организират проби, с цел да усъвършенстват оптимално технологията за крайния консуматор.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР