Дига, разположена на реката Бразос на юг от град Хюстън,

...
Дига, разположена на реката Бразос на юг от град Хюстън,
Коментари Харесай

Наводненията от урагана Харви доведоха до пробив на дига в Хюстън

Дига, ситуирана на реката Бразос на юг от град Хюстън, в американския щат Тексас, беше пробита в резултат на мощните дъждове, дължащи се на тропическата стихия Харви. Местните управляващи приканиха жителите незабавно да се изтеглят от застрашените от заливане региони, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Мат Себеста, основен админ на окръг Бразория, прикани живеещите в региона на Колумбия лейкс да изоставен. "Те би трябвало да изоставен. Идете на по-високо ситуирани места в Ангълтън ", административния център на окръга, прикани той в изявление, излъчено по малкия екран. Колумбия лейкс се намира на към 80 км от град Хюстън, покрай река Бразос.

Реките в региона на Хюстън не престават да покачват нивото си. Властите на окръг Харис предизвестиха жителите на шест северни квартала на Хюстън да изоставен регионите към две водохранилища, които са почнали да преливат. Равнището на водата във водохранилищата е рекордно високо, макар че от през вчерашния ден инженерите изпускат вода, с цел да облекчат напрежението върху дигите, отбелязва Асошиейтед прес. Изпускането на вода значи, че ще бъдат наводнени още жилища и улици. Някои жилища ще останат под вода до един месец, сподели Джеф Линднър от отдела за битка с наводненията на окръг Харис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР