Диетолозите твърдят, че здравословното хранене може да предотврати появата на

...
Диетолозите твърдят, че здравословното хранене може да предотврати появата на
Коментари Харесай

Перфектните закуски за млада и стегната кожа

Диетолозите настояват, че здравословното хранене може да предотврати появяването на фини линии и бръчки и да поддържа здрав и юношески тип на кожата. Експертите показаха четири продукта, които да включите в закуската си, с цел да забавите стареенето ѝ, написа zdrave.to.

Диетологът Мелиса Митри посъветва да включите авокадото в утринното меню. Този артикул е богат на омега-3 мастни киселини, които ще оказват помощ за предотвратяване на кожата от прибързано стареене, ще понижи възпалението и в същото време ще хидратира кожата, показва тя. Омега-3 също понижават чувствителността на кожата към UV радиация.

От своя страна диетологът Сара Чатфийлд предлага всеки, който желае да резервира кожата си млада и здрава допустимо най-дълго, да стартира сутринта не с кафе, а с чаша вода . Този табиет ще помогне за пускане на процеса на храносмилане и ще поддържа еластичността на кожата на вярното равнище.

Освен това, с цел да забавите процеса на стареене, е хубаво да ядете овесена каша , сподели диетологът Джанет Коулман. Тази зърнена просвета съдържа бета-глюкан, тип разтворими фибри, които предизвикват заздравяването на кожата и възобновяване на имунните кафези на кожата и клетките, произвеждащи колаген.

Добър вид за пълноценна храна, с която да започнете деня са яйцата . Те съдържат първокачествен протеин, както и витамин D, за който е потвърдено, че оказва помощ за поддържане на здрава кожа, споделя още Мелиса Митри. Добавянето на храни, богати на витамин D към вашата диета, ще ви помогне да предпазите кожата си от увреждане от слънцето и ще намалите шанса за формиране на бръчки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР