Диетолозите смятат, че първото хранене е много важно, така че

...
Диетолозите смятат, че първото хранене е много важно, така че
Коментари Харесай

Храни, които не трябва да се ядат на закуска

 Диетолозите считат, че първото хранене е доста значимо, тъй че би трябвало да бъде допустимо най-балансирано и здравословно.

Някои артикули са безусловно неразрешени за ястие заран, настояват лекари, представени от Eat This, Not That!

Така че заран не се предлага да ядете сладкиши и зърнени храни – те съдържат доста нездравословна захар. Струва си да се откажете от кифли, понички и други мъфини. Заменете ги със зеленчуци, които оказват помощ освен за възстановяване на цялостното здраве, само че и за понижаване на риска от рак, диабет, деменция и сърдечни и чернодробни болести.

Също по този начин е желателно да включите плодове в диетата. Редовната им приложимост ще има удобен резултат върху профилактиката на онкологията, диабета, сърдечните и чернодробните болести.

Според диетолозите закуската би трябвало да съдържа протеини и фибри. Последните оказват помощ за попречване на внезапен скок на кръвната захар по време на хранене, а също по този начин понижава вероятността от разнообразни болести.

Също по този начин, вместо мощно кафе, което въздейства на равнищата на кръвната захар и притъпява възприятието на апетит, е по-добре да изпиете чаша елементарен зелен чай, не доста мощен и подсладен с малко мед.


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР