Диетолозите не съветват напълно да се изостави солта в храната.

...
Диетолозите не съветват напълно да се изостави солта в храната.
Коментари Харесай

Солта е жизнено необходима, но по колко на ден?

Диетолозите не поучават изцяло да се изостави солта в храната.

Любителите на диети без сол
 Солта - потвърден герой против петна, само че освен Солта - потвърден герой против петна, само че освен
Всички обичаме да осоляваме храната си, а и телата ни имат потребност от малко сол, с цел да живеят, изключително с цел да заменят това, което губим чр...

Според специалисти тялото ни се нуждае от сол. Натрият е значим биологично деен детайл, без който естественото действие на нашето тяло е невероятно. Натрият е нужен за естественото протичане на процесите на клетъчния метаболизъм, той поддържа водно-солевия баланс, регулацията на активността на нервната система. Самото тяло съдържа сол в себе си - част от нея е в костите, част в течностите, в мускулите и нервните тъкани. Ето за какво, в случай че решите изцяло да се откажете от използването на сол, чакат ви редица здравословни проблеми. Може да се появят гадене, храносмилателни проблеми, неналичието на сол в организма даже се отразява на кръвното налягане.

Научно потвърдено

В продължение на три години белгийски учени организират изследване, в което вземат участие към 3 хиляди души над 40 години. Резултатите демонстрират, че тези, които са приемали малко или никакво количество сол, са умирали от сърдечни болести 4 пъти по-често от ползващите сол. Британски и датски учени стигнали до същия извод. Нищо чудно, че споделят, че тялото би трябвало да поддържа водно-солевия баланс. При липса на сол в композиция с вода страда електролитният баланс, това води до утежняване на храненето на мозъка и клетките. Освен това, заради неналичието на сол, могат да се развият конвулсии в тялото и мускулна уязвимост.

Къде е златната среда
 7 признака, че прекалявате със солта 7 признака, че прекалявате със солта
Според експерти, целесъобразно е да се приема до 2,3 мг натрий дневно (1 чаена лъжица сол). На процедура, междинната ни дневна консума...

Кардиолози споделят, че солта съдържа два значими съставния елемент - натрий и хлор. Натриевите йони са виновни за салдото на течността в организма, вземат участие в процесите на стесняване на мускулните нишки, прекосяването на нервните импулси. А хлорните йони контролират производството на солна киселина, която е нужна за смилането на храната.

Ето за какво е значимо да се употребяват задоволително, само че не несъразмерни количества сол. Все отново е нужно да се следи нейната консумация.

Лекари, въз основа на рекомендациите за консумация на сол на Световната здравна организация (СЗО), настояват, че 3,5 до 7 g на ден са задоволителни за човешкото тяло - това е нормата за здрав човек.

Но има и естествена сол, която се намира в другите храни, тъй че е по-добре да регулирате приема на сол. Например, пресните зеленчуци и плодове имат минимум количество естествена сол, до момента в който закуските, беконът и свинската мехлем съдържат половината от дневните потребности от сол. Лидери по наличие на натрий са наденица, майонеза, кетчуп, консерви, салами, сирене.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР