Диетолози разкриха, че някои промени в подредбата на кухнята могат

...
Диетолози разкриха, че някои промени в подредбата на кухнята могат
Коментари Харесай

Подредбата в кухнята оказва влияние на теглото ни

Диетолози разкриха, че някои промени в подредбата на кухнята могат да ни оказват помощ да отслабнем, написа в. "Дейли мейл ".

Предишни изследвания демонстрираха, че помещението, в което съхраняваме и готвим храната си, може да скапе или да улесни диетата ни. Така да вземем за пример, хаосът в кухнята подтиква към редовно преяждане.

Британските специалисти поучават да закачим таблица с калориите на хладилника си. Цветните графични изображения, указващи какъв брой калорични са обичаните ни храни, могат да ни разубедят да посегнем към изкушенията и да ни накарат да се придържаме към хранителния си режим.

Ако на хладилника си имаме таблица, която демонстрира количеството захар, мазнини и калории в парче торта, тя ще ни предизвика да се замислим, преди да си вземем второ. "Колкото повече образни напомняния имаме, толкоз повече се придържаме към задачите си ", безапелационна е консултантката по здравословно хранене Ники Уолтър.

Друг значим фактор е да поддържаме чист кухненския плот. "Липсата на свободно място за приготвянето на храна може да отклони човек от готвенето на здравословни ястия ", изяснява диетологът Пол Солтър.

Според проучване на учените от американския университет "Джонс Хопкинс " в Балтимор от 2016 година, хаосът в кухнята може да удвои приема на калории.

Дръжте подправките си покрай готварската печка. Повечето хора се двоумят да сменят бургера и картофките си с ядене от киноа, тъй като мислят второто за безвкусно. Подправките могат да трансформират това, съгласно диетоложката Уенди Каплан. Освен това е потвърдено, че доста подправки оказват помощ в свалянето на килограми

Експертите поучават още да съхраняваме плодовете и зеленчуците в транспарантни съдове, с цел да ги виждаме и да ни припомнят за себе си. Също по този начин е добре да се запасим с комплект дървени лъжици и бъркалки, които да са покрай готварската печка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР