Диетолози посочиха прости и ефективни начини да се отървете от

...
Диетолози посочиха прости и ефективни начини да се отървете от
Коментари Харесай

Как да смъкнем мазнините по корема

Диетолози показаха елементарни и ефикасни способи да се отървете от мазнини по корема.

Според диетоложката Бес Бергер е значимо да се откажете от простите въглехидрати и да преминете към комплицираните. Специалистката посъветва последователно да се премине към по-здравословно хранене. Например, започнете да ядете фасул или сладки картофи един път дневно вместо сладко, самун и други тестени произведения. Освен това Бергер предложи да се обърне внимание на закуските.

„ Напълнете буркан за бисквитки със сурови бадеми. Заменете чипса, бисквитките, шоколадите, тортите и бонбоните с шепа ядки или нарязани зеленчуци, които могат да се потопят в хумус “, сподели тя. Съветите им са оповестени в онлайн изданието Eat This, Not That! (ETNT).

Диетологът Яне Мулщейн предлага да се пият две чаши вода преди хранене, с цел да се борят мазнините по корема. Това ще понижи възприятието на апетит и ще избегне преяждането. Друг метод да се отървете от коремните мазнини е да ядете доста зеленчуци, които да съставляват 50 % от чинията ви по време на хранене. Зеленчуците съдържат потребни за организма фибри, които удължават чувството за задоволеност.

За тези, които обичат сладкото, специалистите оферират да заменят високовъглехидратните шоколади и сладкиши с плодове.

„ Когато ви се прииска нещо сладко, вземете цяло парче плод. Захарта, която се съдържа в този плод, ще задоволи желанието ви по най-здравословния и безвреден метод ”, предлага диетологът Лон Бен-Ашер.

Също по този начин диетолозите предложиха да не се яде преди лягане, да се яде по-често, само че на дребни порции, с цел да се усъвършенства качеството на съня. Освен това те приканиха да се откри източник на наслада освен в храната, само че и да вземем за пример в разходките, четенето на книги, срещата с другари и спортуването.

ВИЖТЕ СЪЩО:

По-рано беше обявено, че експертите поучават да се пие вода, зелен чай и протеинови шейкове за намаляване. Според Сюзън Бауърман сладките питиета покачват равнищата на кръвната захар, заради това човек стартира да наддава на тегло.

ВИЖТЕ СЪЩО:

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР