Диетоложката Грейс Дероча съветва редовно да се яде зелен грах,

...
Диетоложката Грейс Дероча съветва редовно да се яде зелен грах,
Коментари Харесай

Защо е важно да ядем повече грах

Диетоложката Грейс Дероча поучава постоянно да се яде зелен грах, с цел да се предотврати анемия, защото той съдържа съвсем седем % от дневната доза желязо.

Специалистът уточни, че 100 грама зелен грах съдържат 8,6 грама протеини и 8,8 грама фибри , което го прави доста засищащ и изобилен. В допълнение, съгласно експерта, този артикул е отличен източник на витамини B, K, C и фолиева киселина.

Този артикул е богат и на антиоксидантите лутеин и зеаксантин, които са потребни за здравето на очите . Друга здравословна изгода от граха е високото наличие на желязо . Според нея една порция ще обезпечи седем % от дневната потребност от този микроелемент.
 грах Istock
Не бива обаче да прекалявате със зеления грах, предизвестява лекарят. Ако не сте привикнали с него, може да провокира отичане и други неприятни признаци на стомашно-чревния тракт.

Дероча прецизира, че хранителната стойност на зеления грах остава съвсем непроменена по време на обработката, тъй че той може да се употребява под всякаква форма: свеж, замразен или консервиран .

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и  с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР