Диетологът, член на Националното дружество на диетолозите и нутриционистите и

...
Диетологът, член на Националното дружество на диетолозите и нутриционистите и
Коментари Харесай

Печените филийки - най-здравословната закуска

Диетологът, член на Националното сдружение на диетолозите и нутриционистите и на Европейската асоциация за проучване на затлъстяването Олга Декър, изрброи най-здравословните закуски на уеб страницата на асоциацията.

Специалистката предлага да се избират натуралните артикули, които не съдържат изкуствени добавки, оцветители и консерванти, както и сол. Според нея идеални са закуските, направени от пълнозърнести храни, ядки, слънчогледови семки и плодове. Тя изясни, че тези храни съдържат доста хранителни субстанции, в това число витамини, минерали, антиоксиданти и фибри.
Диетологът добави, че минимум нездравословните закуски са препечените филийки, направени от пълнозърнест или ръжен самун. Тя също по този начин посъветва да се употребяват ядки, които са приготвени без добавено масло или прекалено количество сол. Освен това, съгласно нея, печени части ябълки, киви или банани с подправки, както и ориз или царевични флейки без сол и захар биха нанесли най-малка щета на здравето.

" Тези храни съдържат по-малко сол, мазнини и захар, а също така са богати на витамини и минерали, което ги прави по-здравословни ", сподели диетологът.

Тя обаче акцентира, че даже минимум нездравословните солени закуски не би трябвало да се трансформират в съществена част от хранителния ни режим. Декър прикани да се придържаме към разнообразно и уравновесено хранене, което включва доста пресни плодове, зеленчуци, протеинови артикули и здравословни мазнини като зехтин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР