Диетолог от Украйна разказа, че съществува зеленчук, който можем да

...
Диетолог от Украйна разказа, че съществува зеленчук, който можем да
Коментари Харесай

Диетолог разкри кой зеленчук може да се яде неограничено през лятото

Диетолог от Украйна описа, че съществува зарзават, който можем да консумираме в неограничени количества през цялото лято.
Украинската диетоложка Светлана Фус описа пред клиентите си в Instagram за потребните свойства на тиквичките.
"Сега е времето за тиквичките - сподели Светлана. "Като последовател на здравословното хранене, мога да заявя, че тиквичките имат доста потребни свойства. Ястията от тиквички елементарно се всмукват от тялото, без да предизвикват раздразнение на стомаха и червата ", отбелязва тя.
Също по този начин тиквичките съдържат витамин С, като по този метод играят основна роля за опазване еластичността на кожата. Фус напомня, че зеленчукът съдържа и бета-каротин, който е потребен за кожата, косата, оказва въздействие върху зрението. Също по този начин в тиквичките има микроелементи, нужни за сърцето, мозъка, мускулите и черния дроб на индивида: калий, калций, желязо, магнезий.
Фус има вяра, че влакното от тиквички всмуква токсични субстанции, остатъка на холестерол и вода и ги отстранява от тялото. Те задействат храносмилателните процеси, усъвършенстват моторните и секреторни функционалности на стомаха и червата. "Тиквичката е най-хубавата храна, която предотвратява задържането на течности в тялото, до момента в който наличието на калории в този зарзават е покрай нулата ", акцентира диетоложката.
Фус твърди, че зеленчукът може да се употребява в неограничени количества през целия сезон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР