Диетите с ниско съдържание на храни от животински произход и

...
Диетите с ниско съдържание на храни от животински произход и
Коментари Харесай

Диетата, която предпазва от сърдечно-съдови заболявания

Диетите с ниско наличие на храни от скотски генезис и висок банкет на растителни храни понижават доста риска сърдечно съдови болести, сочи ново американско изследване, осведоми сайтът PsyBlog.

Изследването съставлява разбор на питателните привички на 10 000 американци в интервал от 29 години и съответните последици от тях.

Изследователите откриват, че по-високият банкет на растителни храни и по-ниският на такива от скотски генезис, е обвързван освен с възстановяване на сърдечното здраве, само че и с намаление на риска от гибел от сърдечно-съдови болести, в това число инфаркт, мозъчен инсулт и сърдечна непълнота.

Според изследването, при хората, чиято диета включва най-голям банкет на храни от растителен генезис, имат 32% по-нисък риск от гибел в резултат сърдечно-съдово заболяване, 25% по-ниска възможност от гибел поради каквото и да е било заболяване и 16% по-нисък риск от проблеми със сърдечно-съдовата система, в това число инфаркт и инсулт, спрямо тези, които ядат минимум храни от растителен генезис.

„ Макар че не е належащо да се откажете изцяло от храните от скотски генезис, нашето изследване открива, че потреблението на повече растителни храни и по-малко скотски храни може да помогне за понижаване на риска от сърдечно съдови проблеми “, споделя доктор Кейси Ребхолц, водещ създател на изследването.

Изследователите споделят, че вярната диета за всеки човек е друга и строго характерна, само че те поучават да се употребяват повече зеленчуци, ядки,, плодове и зърнени и бобови растения, за сметка на по-малко храни от скотски генезис.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР