Диетите, които увеличават протеините и драстично намаляват въглехидратите, отдавна се

...
Диетите, които увеличават протеините и драстично намаляват въглехидратите, отдавна се
Коментари Харесай

Ето какви крият опасностите от диетата с ниско съдържание на въглехидрати

Диетите, които усилват протеините и фрапантно понижават въглехидратите, от дълго време се считат за ефикасни и безвредни за намаляване. Но дали въглехидратите фактически са толкоз нездравословни и дали диетата, която цели потреблението на храна с малко въглехидрати е толкоз безвредна, споделя изтъкната диетоложка.

Програмите на диетите, които избяхват въглехидрати, включват понижение на общите калории от протеин с 30 до 50%, като в същото време поддържат равнищата на въглехидрати толкоз ниски, колкото е допустимо. Според водещите медицински асоциации остатъкът от протеини при внезапното понижаване на приема на въглехидрати не е най-полезната тактика. По-конкретно, те предлагат да приемате 10 до 35% от ежедневните си калории от протеини, което е 46 гр. за възрастните дами и 56 гр. за възрастните господа.

Въглехидратите, съгласно опредлението за тях, са основният източник на сила за човешкия организъм. Така че при незадоволително количество от това вещество организма стартира да разгражда мазнините, образуват се кетони, които след това могат да доведат организма до „ кетоза “. По този метод човешките ресурси от мазнини се изгарят и можете да отслабнете, само че получените кетонни тела могат да доведат до метаболитни нарушавания, а във огромни количества те са токсични. Нещо повече, с недостига на сила от въглехидрати, тялото стартира интензивно да разгражда протеините, което още веднъж води до метаболитни нарушавания.

Лекарите също по този начин напомнят многочислените странични резултати, които могат да се срещнат в първите дни на диетата, избягваща въглехидратите. Те включват гадене и главоболие и понижаване на кръвната захар (хипогликемия), което е изключително рисково за хората с диабет. Хората също могат да получат мускулни крампи и грипоподобни положения.

Преди да започнете такава диета, направете консултация с доктор или диетолог, с цел да знаете сигурно, че няма да навреди на организма ви и свалянето на килограми няма да се трансформира в следващото безсмислено деяние против здравето ви.

Дори и да сте изцяло здрави, след сходна диета, изпитвате постоянно изнемощялост, мудност, не желаете да вършиме нищо. Такава диета е безсмислена, що води до сходни отклонения. Както споделят елспертите, всичко, което е прекомерно, не е потребно. Не се опитвайте, в стремажа си да достигнете мечтаното тегло, да съсипете необратимо здравето си. Тогава ще е все едно дали сте с няколко кг по-тежки.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР