Диета няма да ви се струва толкова трудна, ако използвате

...
Диета няма да ви се струва толкова трудна, ако използвате
Коментари Харесай

6 най-обикновени напитки които потискат апетита за 10 минути

Диета няма да ви се коства толкоз сложна, в случай че употребявате един дребен трик. Пийте, когато желаете да ядете! Апетитът е непредсказуем и постоянно се появява, откакто е минал по-малко от един час след главното хранене.

По принцип поради хормонални нарушавания в тялото, метаболитни особености, непрекъснат стрес и така нататък, при някои хора апетитът е мъчно да се управлява.

Можете да пиете хапчета, с цел да намалите непрекъснатото предпочитание да изядете нещо, само че можете и да опитате някоя от тези чудодейни питиета. Предлагаме 5 варианти, по какъв начин да задоволите глада си, без да сте изяли и една троха!

Компот без захар

Всички плодове са подобаващи: френско грозде, череши, боровинки, цариградско грозде, ябълки... Можете да си извършите смесен компот, само че можете да го приготвите и от една съставна част.

Компотът ще помогне да убие апетита ви, да ви насити с витамини, ще помогне за възстановяване на храносмилането и елиминиране на токсините от тялото. Разбира се, по-добре е да пиете свеж сок, в сравнение с консерви, нормално приготвени със захар.

Диетолози назоваха продуктите, които не би трябвало да се намират в хладилника ви

Отвара от ябълки и стафиди

Сладко-киселата запарка от пресни ябълки и стафиди ще помогне да се управлява освен апетита, само че и киселинността на стомаха.

Благодарение на неповторимия си състав, тази запарка е доста потребна за деца и кърмачки, а за тези, които желаят да отслабнат, това е същинска находка! Няколко стафиди, 1 ябълка, дребен съд с вода - това е всичко, от което се нуждаете, с цел да си извършите здравословната напитка.

Компот от сушени плодове (ошав)

Сушените плодове имат способността да отделят пикочната киселина от организма, да предотвратят дехидратацията и да насищат кръвта с калий и магнезий.

Компотът от сушени плодове не е с доста калории, само че наподобява много питателна. Чаша от подобен компот е панацея за непредвидена офанзива на глада!

Вода с лимон и мед

Изглежда, че няма толкоз мощен апетит, като този за сладко... Водата с мед и лимон е чудесна опция за превъзмогване на това рисково предпочитание.

Можете да добавите към тази напитка канела, която форсира метаболизма, кардамон или щипка индийско орехче. Така напитката ще мирише ужасно, ще наподобява вкусно, и ще ви даде опция да се придържате към обичаната си диета.

Отвара от шипки

Отварата от шипки е богата на витамин С. Тази напитка е доста потребна при възпалено гърло. Тя има и свойството да усъвършенства чревната пъргавина.

Ако сте на диета, направете напитката, тя ще утоли жаждата и глада ви, като в същото време оказва помощ за отслабването.

Кефир (ферментирала млечна напитка)

Избирайки нискомаслен кефир вместо лека закуска, ще извършите по-добрия избор. Напитката е с ниско наличие на мазнини, ферментиралото мляко ще ви помогне да спазите диета без проблеми, а също и ще почистете тялото си от отрови.

Можете да добавите подправки към кефира - освен познатата канела, само че и разнообразни сухи билки като босилек и розмарин. Ароматно и задоволява глада, без да навреди на фигурата!

Може да употребявате билкови чайове за пиянство сред храненията. Чай от лайка, мента и медуница са питиета, които пречат на глада.

Ако елементарният чай не ви харесва, можете да добавите малко обезмаслено мляко към напитката и щипка ванилия. Илюзията за питателна напитка ще притъпи желанието ви яде, пробвайте!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР