Диего Шварцман записа доста неубедителни резултати на турнирите в САЩ,

...
Диего Шварцман записа доста неубедителни резултати на турнирите в САЩ,
Коментари Харесай

Монте Карло: Шварцман оцеля в зрелище с Хачанов; Хуркач стартира безпроблемно

Диего Шварцман записа много неубедителни резултати на шампионатите в Съединени американски щати, само че радостната вест пред аржентинеца е, че годината навлиза в неговата обичана част, а точно сезонът на клей. Ел Пеке през днешния ден сложи начало на присъединяване си на Мастърс 1000 шампионата в Монте Карло, където в същинско тенис представление изпълнено с голям брой завладяващи мигове и невероятни отигравания съумя да се поздрави с успеха против Карен Хачанов след 6:7(5) 6:3 6:3, пристигнала за 3 часа и 9 минути на корта. В идната фаза на конкуренцията за международния номер 16 следва конфликт против Мартон Фучович за място на осминафиналите.

Хачанов имаше летящ старт на дуела, като осъществя пробив още в дебютния гейм. Аржентинецът от своя страна не след дълго откри нужния темп в играта си, пое надзор над протичащото се и оползотвори петия си брейкбол, с цел да възвърне паритета. Интензитетът в разиграванията спадна, само че руснакът незабелязано се добра до брейкбол и излезе напред в резултата с основен пробив. Шварцман по никакъв метод не остана задължен на своя противник, като съумя да отрази сетбол и с рибрейк изпрати частта в тайбрек. В дългия гейм водачеството постоянно се менеше, нервите на двамата тенисисти бяха опънати до краен лимит, само че след мощна серия от четири поредни точки Хачанов отмъкна откриващия сет в последния вероятен миг.

Аржентинецът в почивката сред сетовете съумя да се отърси от отрицателните страсти, абстрахира се от позволените грешки и на бърза ръка поведе с два пробива при започване на втората част. Руснакът направи опит да се върне в резултата, като осъществя рибрейк, само че силите му не стигнаха за повече, като изразходи огромен % от енергийния си ресурс в търсене на паритета, което даде на Шварцман нужното преимущество и той затвори сета при сервис на съперника, изпращайки мача в решителната му фаза.

В началото на третата част силите очевидно напускаха двамата гладиатори, които към този момент се бореха над два часа, като небрежно си размениха по един пробив. Ел Пеке сподели тежката си дума на клей експерт в осмия гейм, когато завоюва няколко продължителни замени от дъното на корта, с цел да завоюва основен пробив, който му даде сервис за мача. Шварцман с помощта на по-доброто си положение от физическа позиция се оправи безупречно в своето подаване, като не остави късмет на Хачанов и завоюва безспорния мач на деня в Княжеството.

A match point worthy of the contest
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР