Диего Марадона бе велик футболист, но не и спортсмен, заяви

...
Диего Марадона бе велик футболист, но не и спортсмен, заяви
Коментари Харесай

Питър Шилтън: Марадона бе велик футболист, но не и спортсмен

Диего Марадона бе популярен футболист, само че не и спортсмен, съобщи вратарят на националния тим на Англия от международното състезание през 1986 Питър Шилтън. Аржентинската легенда означи точно против него паметния гол с ръка на полуфиналите в Мексико и в никакъв случай не се извини. Марадона умря през вчерашния ден от сърдечен удар в дома си в покрайнините на Буенос Айрес на 60-годишна възраст.

" Онова бе просто машинация. Докато тичаше на другата страна и празнуваше, той погледна на два пъти обратно, като че ли чакаше съдията да анулира гола. Той знаеше какво се е случило, както прочее и всички други, с изключение на съдията и неговите помощници ", сподели Шилтън в изявление за английското издание " Дейли мейл ".

Само четири минути по-късно Марадона вкара може би най-красивия гол на международни шампионати, откакто дриблира около половината тим на Англия. " Изобщо не ме интересува какво споделят хората, тъй като това (т. нар. " Божия ръка " ) завоюва мача за Аржентина. Да, той вкара брилянтен втори гол съвсем незабавно по-късно, само че ние към момента бяхме афектирани от случилото се по-рано. Това ме тормозеше доста през годините и не мога да го укривам ", продължи някогашният вратар, в този момент на 71 години.

" Очевидно е, че Марадона бе популярен футболист, само че за жалост той не бе спортсмен. По-голямата част от съотборниците ми от Мексико биха споделили моето мнение. " На терена всички вършим неща, които може би не би трябвало. Правим ги, тъй като сме под пара. Но в случай че това бе който и да е член на нашия тим по това време, ние щяхме да си признаем за грешката и щяхме да се простим ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР