Диджей, к-поп рапър и ютюбър ще летят до Луната, след

...
Диджей, к-поп рапър и ютюбър ще летят до Луната, след
Коментари Харесай

Милиардер обяви спътниците, с които ще лети до Луната

Диджей, к-поп рапър и ютюбър ще летят до Луната, откакто бяха определени от японски милиардер за частен полет с компанията SpaceX, пишат от

Бизнесменът Юсаку Маедзава заяви имената на своя екипаж, откакто през предходната година разгласи, че търси изобретателни персони, които да полетят с него в космоса.

Американският диджей Стив Аоки и корейската поп звезда TOP са най-популярните определени персони.

Полетът, който е плануван за идната година, може да бъде първото лунно странствуване с хора на борда от 1972 година

Той ще обиколи Луната, като ще се приближи на към 200 кмот лунната повърхнина. Пътешествието ще продължи осем дни от излитането до кацането.

Щатските регулаторни органи обаче към момента не са издали позволение, че екипажът може да излети с ракетата Starship на компанията на Илон Мъск SpaceX.

Космическият транспортен съд към момента няма позволение даже за орбитален полет към Земята и е заземен в Тексас през последните 18 месеца, откакто реализира тестово политане през май2021 година

Маедзава обаче не загатва за това закъснение във видеото си, в което показва екипажа за задачата, която той назовава „ dearMoon “.

" Не мога да пропусна тази опция. Душата ми се моли за това, " споделя във видеото диджей Аоки.

Един от останалите пасажери е ютюбърът Тим Дод, прочут още като Everyday Astronaut, който основава просветителни видеа за галактически полети и астрофизика и има 1.4 милиона почитатели онлайн.

Останалите членове на екипажа са TOP (Чой Сунг Хюн), к-поп рапър и някогашен член на бойбандата Big Bang; танцьорът и хореограф Йеми А.Д. (Чехия); фотографката Рианън Адам (Ирландия); фотографът на дивата природа Карим Илия (Великобритания); режисьорът Брендън Хол (САЩ и артистът Дев Джоши (Индия).

Олимпийската състезателка по сноуборд Кейтлин Фарингтън (САЩ) и японската танцьорка Мию бяха оповестени като запаси.

Това няма да е първият досег с космоса на Маедзава, който натрупва положението си от компанията за търговия с дрехи на дребно Zozo. През предходната година той стигна с съветски галактически транспортен съд до Международната галактическа станция, където прекара 12 дни.

През 2018 година Маедзава беше разгласен за първиячастен пътник, който ще направи обиколка към Луната със SpaceX, а той сподели, че ще заплати разноските за други осем пасажери на борда.

Цената, която Маедзава е платил за своя билет до Космоса, не беше оповестена, само че, съгласно Илон Мъск, " парите са доста ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР