Диана Тонова е новият лидер на БСП - София. Тя

...
Диана Тонова е новият лидер на БСП - София. Тя
Коментари Харесай

Коя е новата шефка на БСП - София Диана Тонова?

Диана Тонова е новият водач на Българска социалистическа партия - София. Тя е била определена от делегатите на градската конференция с 82 гласа. Тя е избрала 19 гласа повече от противника си Габриел Вълков - водачът на младежката организация на левицата, получил поддръжката на 63 от делегатите.

Диана Тонова е родена на 30 юни 1972 година във Видин, сочи информация на уеб страницата на Столична община. Има висше юридическо обучение. Тя е общински консултант с мандат 2019 – 2023 година от квотата на „ Българска социалистическа партия за България “. Зам.-председател е на Комисията по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна и член на Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика и на Комисията по опазване на здравето и обществена политика. 

Първоначално претендентите бяха над 10, само че множеството от тях са си създали отказ при започване на съвещанието. Сред тях са са някогашният водач на социалистите в София Калоян Паргов, депутатите Георги Свиленски и Христо Проданов, юристката и някогашен общински консултант Милка Христова, както и актуалният консултант Иван Пешев.

В 17,00 часа управлението на Българска социалистическа партия даде брифинг в централата на партията на " Позитано " 20, където оповестиха окончателните резултати, както и какъв ще е съставът на новия градски съвет.

До вътрешните избори се стигна откакто общинските съветници на Българска социалистическа партия поддържаха претендента за ръководител на Столичния общински съвет на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров, с цел да се отпуши работата на СОС след тримесечния блокаж поради неналичието на ръководител. Това обаче ядоса централното управление и в края на февруари оповестиха, че смъкват доверието си от съветниците и насрочват предварителни вътрешни избори. В цялата страна структурите на Българска социалистическа партия ще проведат цялостен отчетно-изборен цикъл през есента, който ще приключи с избор на нов ръководител на партията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР