Диана Петкова ще плува във финала на 100 м съчетано

...
Диана Петкова ще плува във финала на 100 м съчетано
Коментари Харесай

Диана Петкова и Габриела Георгиева са сред финалистите на Европейското първенство по плуване

Диана Петкова ще плува във финала на 100 м съчетано на Европейското състезание в дребен басейн, което се организира в Отопени, Румъния. Това стана ясно след почетен митинг , който анулира дисквалификацията на Петкова. Минути след нейния полуфинал журито реши да декласира българката, само че в последна сметка след зов от страна на нашия щаб, беше направено преразглеждане . То докара до включването на нашата състезателка измежду финалистките .

Диана Петкова направи отличен полуфинал и приключи на второ място за 58.81 сек , което е нов народен връх в плуването на 100 м съчетано.

Във финала през днешния ден българката ще плува във втори кулоар. Претендентките за медалите в дисциплината ще започват в 18:58 часа .

Габриела Георгиева се класира за първия си край на огромно състезание при дамите. Българката откри място измежду осемте най-хубави в конкуренцията на 200 м тил на Европейското състезание по плуване в 25-метров басейн.

В плувния комплекс в Отопени Георгиева сложи нов народен връх , като преодоля дистанцията за 2:04.37 мин и приключи трета във втория полуфинал. В общото класиране тя се подреди четвърта. Финалът с присъединяване на българската състезателка е от 18:00 часа .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР