Диана Петкова подобри националния рекорд и се класира за полуфиналите

...
Диана Петкова подобри националния рекорд и се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Петър Мицин на финал, Габриела Георгиева и Диана Петкова на полуфинали във вечерната сесия на европейското първенство по плуване

Диана Петкова усъвършенства националния връх и се класира за полуфиналите на 200 метра съчетано за дами на европейското състезание по плуване в дребен басейн в Отопени, което Българска национална телевизия 3 предава НА ЖИВО.

В утринната сесия българката даде осмо време в сериите - 2:11.26 минути и усъвършенства досегашното си достижение от 2:12.59, сложено преди две години на международния шампионат в Абу Даби.

Петкова ще плува на трети полуфинал в Отопени довечера към 19.30 часа. Преди това тя стигна полуфинал на 100 метра бруст и 100 метра съчетано, като на втората дисциплинираност влезе във край и приключи шеста. И на трите дисциплини усъвършенства националните върхове.

Във вечерната сесия ще има още двама българи.

Габриела Георгиева ще взе участие на полуфиналите на 100 метра тил. В утринната сесия тя приключи на 18-о място в сериите с време 59.49 секунди, само че влезе измежду 16-те полуфиналистки след отпадането на две французойки и една британка поради правилото за най-много две състезателки от една страна да продължат напред от сериите.

Георгиева към този момент извърши огромната си цел на шампионата в Румъния, откакто през вчерашния ден плува край на 200 метра тил, където приключи на осма позиция.

Във вечерната сесия ще взе участие и Петър Мицин. Той ще започва във финала на 200 метра бътерфлай.

Прякото предаване по Българска национална телевизия 3 и на уеб страницата ни стартира в 18:00 ч.!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР