Диана Ковачева ще подаде оставка като омбудсман през следващата седмица

...
Диана Ковачева ще подаде оставка като омбудсман през следващата седмица
Коментари Харесай

Диана Ковачева отказа да бъде служебен премиер и ще подаде оставка до дни

Диана Ковачева ще подаде оставка като омбудсман през идната седмица и няма да взе участие в процедурата по желание на длъжностен министър председател.

Това стана ясно от нейните думи пред публицисти след срещата ѝ с президента Румен Радев.

Ковачева възнамерява да се реалокира на нова позиция като български арбитър в Съда в Страсбург и мандатът ѝ ще стартира до няколко седмици.

" Клетвата ми е напълно скоро, тъй че не мога да стана длъжностен министър председател. За страдание аз не мога да предложа човек на мястото на подалия оставка зам.-омбудсман, защото има процедура, която лишава време. Тя ще бъде погазена, в случай че аз просто по този начин предложа някой. Поради тази причина, а и защото моята клетва наближава, аз считам за редно в най-скоро време да си подам оставката, с цел да отворя пътя на Народното събрание да избере нов омбудсман ", сподели Ковачева.

Процедурата за избор на омбудсман също лишава седмици, тъй че няма съвсем никаква възможност нейният правоприемник да влезе в разискванията за нов длъжностен министър председател поради неналичието на време.

" Аз персонално считам, че и омбудсманът, и зам.-омбудсманът би трябвало да бъдат надалеч от политиката. За другите не мога да разясня ", сподели тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР