Диана Колчева, член на клуба на хотелиерите в к.к. Слънчев

...
Диана Колчева, член на клуба на хотелиерите в к.к. Слънчев
Коментари Харесай

Експерти коментираха възможно ли е това лято камериерките и сервитьорите да взимат 3 - 5 бона заплати по морето!

Диана Колчева, член на клуба на хотелиерите в к.к. Слънчев бряг " успокои ", че през идния туристически сезон няма да се дават заплати от по 3 или 5 хиляди лв. за сервитьор или камериерка в морските ни курорти.

" Ако този готвач работи в ресторант, който обслужва над 1000 посетители, е обикновено да има такива заплати, то и през предходната година имаше такива заплати ", разяснява тя пред камерата на Bulgaria ON AIR. По думите на Колчева с цел да се дават заплати от по 3 хиляди лв. за редови барман, би трябвало цените на нощувките да се завишат, а това за този сезон към този момент няма по какъв начин да се случи, тъй като цените за обслужване на туристите са закрепени през предходната година.

Бившият ръководител на Агенцията по туризъм Анелия Крушкова пък сподели, че от туристическия отрасъл всяка година дават обещание огромни заплати, а не ги дават.

" Работната мощ също е стока и те намират някъде време и място, където получават парите, които желаят ", изясни тя в студиото на " България заран ".

Според Диана Колчева обаче, българските служащи не са подготвени да поемат отговорността, с цел да получават огромни заплати.

" Текучеството при камериерите е доста огромно. Наетите фрагменти не си правят качествено отговорностите ", разясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Анелия Крушкова пък изясни, че у нас споделяме по какъв начин българските служащи не са добре готови, а като отидат да работят в чужбина, същите тези фрагменти се оправят.

Диана Колчева, която ръководи хотел в Слъчев бряг изясни, че се чака и тази година дефицит на личен състав от 15-20%.

" Практиката демонстрира, че чиновниците от Украйна и Молдова са извънредно дисциплинирани и стимулирани ", акцентира тя и изясни, че и тази година дефицитът на фрагменти ще се бори точно с служащи от тези страни.

Според Станислав Пеев-DJ Станчо, казусът е, че в туристическия ни отрасъл работят хора, които се учат в придвижване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР