Диан Стаматов - директор на 119-то Средно училище в София

...
Диан Стаматов - директор на 119-то Средно училище в София
Коментари Харесай

Кът са учителите по математика, информатика и природни дисциплини у нас

Диан Стаматов - шеф на 119-то Средно учебно заведение в София и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура уточни повода за сложното намиране на такива преподаватели: " Те се ориентират доста по-бързо в съществено по-конкурентните браншове в страната, които им оферират доста по-добро заплащане ".

 

В гилдията е налице безпокойствие от неналичието на задоволително средства в Бюджета за прехрана на образователните здания: " Доста скочиха цените за отопление и осветяване ".

 

И от неналичието на растеж на средствата за храна на децата в детските градини: " Средствата, които са планувани, действително са задоволителни за не повече от пет месеца в годината ".

 

И още: " Отдавна приказваме за приобщаващо обучение, за поддръжка на възпитаници с разнообразни ползи и стремежи. В сегашния Бюджет не се вижда нищо сходно ".

 

В законопроекта на Държавния бюджет за тази година разчетените разноски за обучение са над 7,5 милиарда лв., припомня БНР.

 

Това е 4,1 на 100 от Брутния вътрешен артикул при планувани 4,5 на 100 от Брутният вътрешен продукт за бранша предходната година. В безспорна стойност през 2023-та обаче парите за бранша нарастват с над 900 милиона лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР