Диамант с тегло 476 карата бе открит в Сиера Леоне,

...
Диамант с тегло 476 карата бе открит в Сиера Леоне,
Коментари Харесай

Откриха диамант с тегло 475 карата в Сиера Леоне

Диамант с тегло 476 карата бе открит в Сиера Леоне, осем месеца след намирането на сходен драгоценен камък с изключителни параметри в източната част на страната, оповестиха от Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Новото изобретение в диамантената провинция Коно било направено през вчерашния ден от компанията за минни изследвания Мея (Meya), записана в Сиера Леоне през 2015 година, посочи генералният шеф на Националната организация за мините (NMA) Сар Уондей.

Малко над половината (51 процента) от компанията са благосъстоятелност на Тръстко рисорсис (Trustco Resources) с централа в Намибия, а останалите 49 % се държат от сдружението Джърминейт Сиера Леоне (Germinate Sierra Leone).

В официално съобщение Тръстко отбелязва, че " съгласно първичната оценка това е 29-ият по величина елмаз, намиран в миналото ", само че пазарната му стойност към момента е " чиста нечиста сделка ", преди да бъдат съветвани специалистите.

" Правителството разреши на компанията да изнесе диаманта в сходство със закона за правата на проучвателните компании ", добави Уондей. Той уточни, че камъкът ще бъде продаден на интернационалните търгове с минимална цена, с цел да може Сиера Леоне да извлече допустимо най-хубави доходи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР