Диалозите между главния герой и Кралицата на смъртта в най-награждавания

...
Диалозите между главния герой и Кралицата на смъртта в най-награждавания
Коментари Харесай

Наш режисьор от 10 години пророкува войната във филмите си

Диалозите сред основния воин и Кралицата на гибелта в най-награждавания български филм " Немилосърдната хубавица " са мистериозно знамение за войната в Украйна, почнала месеци след финалните фотоси на третата част на продукцията, разясняват почитателите на лентата.

В третата част на кино лентата, който се трансформира в тайнственост и приказка, Кралицата на гибелта стартира да приказва на съветски за безумието да умират хора за следващото парче земя.

Режисьорът Николай Богомилов разкрива, че и в предходните му филми от последните 10 години тематиката за войната участва, като предизвика размисъл и отговор на доста въпроси.

Във филмите на Богомилов, " Малкият човек Михаил " (2014) и " Кто они? " (2018) главната тематика е заплахата от трета международна война. В третата част на " Немилосърдната хубавица ", която заснехме през октомври 2023 година, се приказва за войната повече от всичко. А тогава още нямаше никаква индикация за огромните военни спорове, които по-късно сполетяха човечеството ", споделя режисьорът, чийто финален филм единствено за 5 месеца завоюва над 80 награди от фестивали в целия свят.

" Това е резултат от оправдания риск да не преглеждам локална тематика, а голям брой всемирен тематики, целящи да разсънят усеща и мисли у доста хора по целия свят. Затова в страни с разнообразни култури и религии, с радикално друг народен обичай и нрав, филмът се приема еднообразно добре. От Франция до Бразилия, от Америка до Индия, от Италия до Коста Рика, от Канада до Перу и така нататък усещането на журитата е съвсем еднообразно - приветстват, награждават и благодарят. Вярваме, че България е предложила на света нещо в действителност ново и въздействащо ", споделя режисьорът.

" Немилосърдната хубавица " популяризира естествените и исторически благосъстояния на България. Кинаджии от разнообразни страни по света са то питали къде във Франция са снимани средновековните подиуми във кино лентата. А той им споделя по какъв начин хижа " Боерица " във Витоша се е трансформирала в средновековна баня, а до нея екипът е сложил най-старата парижка катедрала " Сан Северин ", които по този начин идеално си паснали. " Баба Вида " влиза в ролята на меродавен феодален палат, а с. Ковачевица се трансформира във впечатляваш френски феодален град. Приказната природа в гората и планината над родното село на режисьора - Бистрица (до Дупница), става магически фон във кино лентата.
" Това място има магична сила, която ме притегля от ранно детство. Още тогава усещах необичайно наличие, звук от стъпки в непосредствена непосредственост до мен и макар страховете ми, правех опити да видя това, което чувах и усещах. Това възприятие на боязън и по едно и също време на екстаз с неразбираема причина предадох посредством двойствената същина на тайнствените същества, които са невидими за основните герои ", споделя още Николай Богомилов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР