Диалогът в последните дни между магистрати и политически партии хвърля

...
Диалогът в последните дни между магистрати и политически партии хвърля
Коментари Харесай

Никой не е очаквал Радев така да брани Гешев! Забрави кой нахлу с ченгета в президентството

Диалогът в последните дни сред магистрати и политически партии хвърля сянка върху правилата на една бъдеща коалиция и задълбочава недоверието на жителите.
Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти.
Абсолютно двуличие е, когато първоначално споделиха – занимавайте се единствено и само с избори, нищо друго не пипайте. А след седмица започнаха – за какво това не е решено, за какво това. Прехвърлиха всички проблеми на служебното държавно управление и то ги реши, съобщи Радев. Не разясня втори, трети мандат преди да е изминал първия, само че ние следваме строго конституционната процедура. Бъдещият кабинет би трябвало да почива на ясни правила, да следва ясни цели и стратегия, сподели той.
Не е обикновено основният прокурор да звъни на политици. Аз от години приказвам, че има политическа интервенция в работата на прокуратурата и въобще на правосъдната власт. Не желая сега да спекулираме с всевъзможни тези. Има нещо доста по-важно от офанзива против личността на господин Гешев. Това е Висш съдебен съвет – органът, който кадрува и взема решения. От там зависи всичко, акцентира той.
Аз се надявам след всичко това, което излезе нескрито – и за вмешателствата политическите, и за податливостта на членовете на Висш съдебен съвет, те би трябвало да покажат самостоятелност и следване само на закона и правилата на правосъдната власт, акцентира Радев. Според него от дълго време трябвало да бъде и решен казусът а изтичащия мандат на някои от членовете на Висш съдебен съвет, само че Народното събрание абдикирал.
”Дали някой няма сметка от цялото това нещо ”, запита президентът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР