Диагнозата за състоянието на руския опозиционер Алексей Навални, направена от

...
Диагнозата за състоянието на руския опозиционер Алексей Навални, направена от
Коментари Харесай

Кремъл за обвиненията за отравянето на Навални: празен шум и нищо общо с истината

Диагнозата за положението на съветския опозиционер Алексей Навални, направена от немската клиника " Шарите ", не демонстрира, че той несъмнено е бил токсичен. Това съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от " Спутник ".

Той разяснява и обвиняванията, че Кремъл стои зад хипотетичното отравяне на Навални.

" Не можем да се отнасяме съществено към обвиняванията, които споменахте. Тези обвинявания нямат безусловно нищо общо с истината и наподобяват повече на празен звук ", сподели Песков пред кореспонденти.

Говорителят добави, че Кремъл не разбирал за какво немските лекари са достигнали до заключенията си толкоз бързо.

" Не разбираме за какво нашите немски сътрудници бързат да употребяват думата " отравяне " и т. н. Тази версия беше измежду първите, които бяха прегледани от нашите лекари, само че, дублирам, точното вещество не беше несъмнено ", сподели Песков.

Лекарите от берлинската клиника " Шарите " обявиха през вчерашния ден, че Навални е имал интоксикация с инхибитори на холинестеразата, само че тестванията за установяване на употребяваното вещество не престават.

Песков означи, че анализите на съветските и немските лекари били сходни, само че те създали разнообразни заключения. Руските лекари разкрили ниска холинестераза в първите часове откакто Навални беше приет в болница и незабавно са почнали да употребяват атропин, който в този момент се ползвал и от лекарите в Берлин.

" Ако немските лекари имат учредения да употребяват тази версия като съществена, евентуално ще бъде показана някаква информация (за да се обосноват) ", разяснява още доближеният на Путин.

Кремъл не вижда причина да стартира следствие на хипотетично отравяне на Навални, сподели представителят и добави, че следствие можело да бъде стартирано единствено в случай че отравянето бъде доказано.

" Веществото би трябвало първо да бъде открито, с цел да разберем какво е предизвикало това положение. Трябва да има учредения за следствие. Засега виждаме коматозен пациент ", изясни Песков.

Най-важното сега е да помогнем на Навални да се оправи, добави той.

Междувременно висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи Жозеп Борел разяснява случая на Навални, призовавайки Москва да стартира на следствие на заболяването на опозиционера.

" Резултатите от предварителните проучвания от болничното заведение " Шарите " в Берлин демонстрират, че съветският опозиционен водач Алексей Навални е бил токсичен по време на престоя си в Сибир... Задължително е съветските управляващи да стартират без значение и транспарантно следствие за отравянето на господин Навални без закъснение ", настоя Борел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР