Ди Би Карго България ЕООД, което придобива Вагоноремонтния завод ,

...
Ди Би Карго България ЕООД, което придобива Вагоноремонтния завод ,
Коментари Харесай

Ди Би Карго България мести централния си офис в Карлово

Ди Би Карго България ЕООД, което придобива Вагоноремонтния цех, мести централния си офис в Карлово. Компанията ще възвърне предприятието, ще развива активност и ще заплаща налози в Карлово. Това съобщи на конференция в община Карлово президентът на Надзорния съвет на компанията Ото Нидерхофер.

Преди час кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов организира работна среща с вложителите на ВРЗ - Ди Би Карго България ЕООД - изпълнителният шеф на Ди Би Карго България инж. Любомир Гарчев и президентът на Надзорния съвет на компанията Ото Нидерхофер. В срещата взе участие и управлението на общината.

„ Вашето наличие тук възприемаме като поредна стъпка към възобновяване на Вагоноремонтния цех в Карлово “, сподели кметът на общината доктор Емил Кабаиванов на срещата. „ Такъв сериозен вложител като Ди Би Карго демонстрира, че тук може да се влага и тази инвестиция е знакова за нас “, добави той и показа, че е разговарял с министъра на стопанската система за опцията компанията да получи лиценз за вложител от Клас А.

Ото Нидерхофер благодари за поканата и опцията да приказва за развиването на общината и Ди Би Карго България. „ След покупката на предприятието ще имаме опция да работим върху цялата гама на ж п превоза. В бъдеще ще можем да вършим нашия личен ремонт тук “, сподели господин Ото Нидерхофер и съобщи, че компанията ще реалокира централния си офис, ще се записва и ще заплаща налозите си в Карлово. Чувстваме се добре признати и сме изключително щастливи, че кметът и администрацията ни посрещат толкоз добре, спомагат ни и ни обръщат особено внимание, добави още той.

„ Радвам се, че получих, благодарение на господин Нидерхофер, опцията да влагаме в Карлово, благодаря на кмета господин Кабаиванов и на заместник-кмета господин Карагенски, уповавам се благодарение на общината и на карловската общественост да успеем в реализирането на инвестицията, сподели инж. Любомир Гарчев.

Първоначално вложителите плануват да наемат 70 индивида. На 1 октомври офиса на компанията ще бъде към този момент в Карлово и ще стартира подготовка за пускане на активността от 01.01.2020 година.

Ди Би Карго България ЕООД е 100% благосъстоятелност на Deutsche Bahn AG – една от най-големите международни логистични групи с повече от 300 000 чиновници по света.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР