Де’Аарън Фокс вкара 38 точки в дебюта си в плейофите

...
Де’Аарън Фокс вкара 38 точки в дебюта си в плейофите
Коментари Харесай

Успешен старт за Филаделфия, Бостън, Ню Йорк и Сакраменто в плейофите на НБА

Де’Аарън Фокс вкара 38 точки в дебюта си в плейофите на Националната баскетболна асоциация (НБА), а съотборникът му Малик Монк добави 32, от които 28 в четвъртата част за триумфа на Сакраменто над Голдън Стейт със 126:123.

Срещата беляза завръщането на Кингс в елиминациите за купата за първи път от 17 години насам и те завоюваха първия си мач. Монк стартира мача от пейката, само че в последните минути беше същинска опасност за Голдън Стейт, а 2.9 секунди преди края добави и два наказателни удара. И когато изстрелът на Стеф Къри от гостите от тройката не откри задачата, в щаба на Сакраменто настана бурна наслада.

Де’Аарън Фокс вкара 13 пъти от 27 изстрела от игрова обстановка, а също по този начин добави в персоналната си статистика пет асистенции и три пресечени топки на съперника. Монк пък нямаше неточност от наказателната линия и вкара 14 от 14 опита, до момента в който от игра добави 8 сполучливи от 13 опита.

За Голдън Стейт Стеф Къри завърши мача с 30 точки, Клей Томпсън добави 21.

Филаделфия се възползва от домакинското си преимущество и се наложи над Бруклин със 121:101 с 26 точки на Джоел Ембийд и 23 и 13 подавания на Джеймс Хардън. Филаделфия направиха и клубен връх от 21 изстрела от зоната за три точки. Ембийд пък вкара всичките 11 наказателни удара, които получи, а Хардън записа 31 дабъл-дабъл в плейофите в кариерата си. Тобайъс Харис прибави 21 точки за Сиксърс, които са домакини и на мач номер 2 на следващия ден.

За Нетс Майкъл Бриджис беше изпълнител номер 1 с 30 точки, а Камерън Джонсън добави 18.

Бостън също не позволи изненади и удари Атланта Хоукс на старта със 112:99. Два дни, откакто му бяха свалени конците от пръст на дясната ръка, Джейлън Браун се развихри с 29 точки и 12 битки за спечелилите. За него срещата беше по-специална, защото е роден в Атланта, а и беше пропуснал последните два мача от постоянния сезон на зелените от Бостън.

Джейсън Тетъм приключи с 25 пункта и 11 битки, а Дерик Уайт прибави 24. За гостите от щата Джорджия Деджонти Мъри се отличи с 24 точки и 8 битки. Трей Йънг, който е водещ съгласно статистиката на тима, остана единствено с 18.

Единствената победа като посетител в първия кръг реализира Ню Йорк – 101:97 над Кливланд. Гостите от Никс подвигнаха оборотите и заздравиха отбраната през второто полувреме, с цел да наложат превъзходство и да вземат триумфа. Джейлън Брънсън вкара 27 точки за тях, 21 от които през второто полувреме.

Ню Йорк имаха 10 точки преднина при започване на четвъртата част, пропиляха я, само че в последна сметка още веднъж излязоха напред в резултата в решаващите минути. Джош Харт вкара тройка 1:49 минути преди края за гостите. Иначе той влезе от пейката и завърши срещата със 17 точки и 10 битки. За домакините от щата Охайо Донован Мичъл наниза 38 пункта и подаде 8 завършващи паса.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР