Дезинформацията се разпространява онлайн шест пъти по-бързо от истината, съобщи

...
Дезинформацията се разпространява онлайн шест пъти по-бързо от истината, съобщи
Коментари Харесай

Мария Габриел: Дезинформацията се разпространява онлайн шест пъти по-бързо от истината


Дезинформацията се популяризира онлайн шест пъти по-бързо от истината, заяви през днешния ден еврокомисарят по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова при представянето на насоки за учители по цифрова просветеност.

Тя се базира на проучване, съгласно което за 80 на 100 от жителите на Европейски Съюз подправените вести са предизвикателство за тяхната страна и за демокрацията.

По нейните думи данните демонстрират, че половината европейци на 15 години не знаят по какъв начин да разграничат дезинформацията. Еврокомисарят уточни че дезинформацията води до разделяне в обществото и носи провали.

Младежите от най-ранна възраст би трябвало да бъдат в положение сериозно да правят оценка това, което виждат онлайн. Нуждата от учители със съответните качества е ясна, съобщи Габриел.

Намираме се във време, в което на континента избухна война, последваха най-голямата миграционна рецесия в актуалната история, енергийна рецесия, пандемията още отшумява. Това докара до голям брой погрешни изказвания онлайн, съзнателно основани, с цел да подронят нашите демократични основи и да слагат под въпрос европейските полезности, заключи еврокомисарят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР